Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Αμετανόητος ο Guardiola

Ο Pep Guardiola τόνισε πως δε σκοπεύει να αλλάξει την τακτική της ομάδας του, παρά την πτώση των τελευταίων αγωνιστικών.

Αφού κέρδισε τα 10 πρώτα παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Καταλανού, η City πλέον μετρά τέσσερις νίκες στα τελευταία 15 ματς. Μάλιστα, στις δύο πρόσφατες ήττες από Chelsea και Leicester δέχτηκαν επτά γκολ, ενώ σε 17 αναμετρήσεις εκτός έδρας, δεν έχουν δεχτεί τέρμα μόνο σε μία.

Με τα αρνητικά στατιστικά να πληθαίνουν, ο Guardiola εστίασε στο ότι πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει πάνω στα λάθη της ομάδας του, παρά να αλλάξει τον τρόπο που παίζουν. Οι «Πολίτες» βρίσκονται επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Chelsea, έχοντας 23 παιχνίδια για να γυρίσουν την κατάσταση. Επίσης παίζουν στους 16 του Champions League, επικρατώντας της Barcelona στην πορεία, με τον Ισπανό να δίνει έμφαση στην πρόοδο της δουλειάς του, παρά τις δυσκολίες των πρόσφατων εβδομάδων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Pep Guardiola: » Δεν πρόκειται να κάνουμε αλλαγές. Θα παίζουμε με τον τρόπο που σκέφτομαι, κάνοντας λάθη και βελτιώνοντάς τα. Δε θα κάνω κάτι που δεν αισθάνομαι. Πρέπει να κερδίζεις αμέσως. Αν δεν κερδίζεις, έχεις πρόβλημα και όταν δεν κερδίζεις υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ίσως είναι επειδή ο αντίπαλος είναι καλύτερος, αλλά σίγουρα πρέπει να βελτιώσεις ό,τι κάνεις. Πρέπει να ελαχιστοποιήσεις τα λάθη σου, ώστε να κερδίζεις παιχνίδια. Το πιστεύω αυτό. Πιστεύω σε αυτό που αρέσει να παίζω οπότε με συγχωρείτε. Εάν δεν μπορώ να το κάνω αυτό, το αφεντικό, ο πρόεδρος θα αποφασίσει. Κόντρα στην Chelsea δεν αξίζαμε ό,τι έγινε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο μερικές φορές και πρέπει να βελτιωνόμαστε. Πρέπει να βρώ πως θα βοηθήσω τους παίκτες μου. Αυτή είναι η δουλειά μου. Φυσικά, οφείλω να προσαρμοστώ, αλλά δε σημαίνει ότι θα αλλάξω τον τρόπο που βλέπω το ποδόσφαιρο. Οι παίκτες δε θέλουν να κάνουν λάθη. Υποφέρουν το ίδιο με μένα. Ο λόγος που είμαι εδώ, είναι για να τους  βοηθήσω. Το σκέφτομαι και πρέπει να τους βοηθήσω, χωρίς να κάνω αλλαγές. Ελάτε, δώστε μου λίγο χρόνο. Εάν μελετήσετε τον τελευταίο ένα, ενάμισι μήνα, θα είστε σωστοί. Ο Sir Alex Ferguson, το είδωλό μου, χρειάστηκε 11 χρόνια για να κατακτήσει την πρώτη Premier League. Η Liverpool έχει 25 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Χρειάζομαι χρόνο στο ξεκίνημά μου εδώ. Τον τελευταίο μήνα λειτουργούμε ως ομάδα, ως σύλλογος. Πρέπει να αποδεχτώ πως είμαι ο προπονητής, οπότε οφείλω να το διαχειριστώ. Κάτι δεν πάει καλά. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια στην έδρα μας, δεν κερδίσαμε. Πετύχαμε τέσσερα γκολ εντός έδρας. Δεν το υπερασπίζομαι, αλλά δεν πρέπει να αλλάξω ό,τι πιστεύω. Όλα έχουν να κάνουν με τη βελτίωση αυτών που πιστεύεις. Οφείλεις να είσαι δυνατός και να δέχεσαι την κριτική από πρώην παίκτες, τα media και τους προπονητές. Ελπίζω ότι θα μου δώσουν λίγο παραπάνω χρόνο να προσπαθήσω «.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *