Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Απονομή με πεντάρα για Chelsea, συγκινητικό «αντίο» σε Terry

Σε ένα παιχνίδι που είχε τα πάντα, η Chelsea αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τον εμβληματικό αρχηγό της μετά από 22 ολόκληρα χρόνια και παράλληλα σήκωσε στον ουρανό του Stamford Bridge το 6ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Οι «μπλε» επιβλήθηκαν με 5-1 της ουραγού Sunderland και μάλιστα έσπασαν και ρεκόρ, καθώς έγιναν η πρώτη ομάδα επί ημερών Premier League που πραγματοποίησε 30 νίκες! Ο Antonio Conte έτσι είχε μια εκπληκτική πρώτη σεζόν, η οποία μάλιστα μπορεί να γίνει και ακόμη σπουδαιότερη αν κατακτήσει και το FA Cup απέναντι στην Arsenal το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο John Terry αντικαταστάθηκε στο 26ο λεπτό της συνάντησης (26 είναι ο αριθμός της φανέλας του) και γνώρισε την αποθέωση από ολόκληρο το στάδιο, ενώ στο τέλος ήταν φυσικά και εκείνος που σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Σε ό,τι αφορά το ματς, η Sunderland αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και σκόραρε μόλις στο τρίτο λεπτό, με τον Javier Manquillo. Ο Willian ωστόσο ισοφάρισε μόλις στο 8′, ενώ στο 61′ ο Eden Hazard έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, που θα βρίσκονται στην Championship τη νεα σεζόν, ο Pedro λίγο μετά εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας και έγραψε το 3-1, ενώ ο Michy Batshuayi πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Diego Costa και σκόραρε δύο φορές για το τελικό 5-1, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στα τελευταία ματς της σεζόν.

H Chelsea λοιπόν στέφθηκε πρωταθλήτρια και ο Terry αποχαιρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα της καρδιάς του, με την οποία έζησε μεγάλες στιγμές αλλά και τα πιο ένδοξα χρόνια της ιστορίας της.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *