Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Από το κακό στο χειρότερο η Swansea

Σπουδαίο «διπλό» με 3-0 πήρε πριν λίγη ώρα η Bournemouth στο Liberty Stadium, «βυθίζοντας» την Swansea στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Με τον χειρότερο τρόπο έκλεισε το 2016 για τους Swans, που πλέον είναι δίχως προσανατολισμό, δίχως προπονητή και δίχως αυτοπεποίθηση και θα πρέπει να κάνουν «άθλο» για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Benik Afobe, Ryan Fraser και Joshua King τα τέρματα των Cherries, που φιγουράρουν πλέον στην 10η θέση της βαθμολογίας.

 

Το ματς

Το σύνολο του Eddie Howe ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και απείλησε για πρώτη φορά στο 20ό λεπτό, με τον Lukasz Fabianski να αποσοβεί προσπάθεια του Junior Stanislas, ενώ έξι λεπτά μετά ο Afobe εκμεταλλεύτηκε λάθος διώξιμο από την άμυνα των Swans και άνοιξε το σκορ.

Στο 32′ οι Cherries έφτασαν κοντά στο 2-0 όμως μια εξαιρετική σέντρα του Stanislas πέρασε ανεκμετάλλευτη και πριν από το τέλος του πρώτου μέρους ο Alan Curtis πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου τον Leroy Fer για να βάλει τον Modou Barrow για λόγους τακτικής.

Πριν τη λήξη του ημιχρόνου ήρθε και το δεύτερο τέρμα της Bournemouth. Jack Wilshere και Stanislas συνεργάστηκαν όμορφα και ο Fraser προ κενής εστίας πέτυχε το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια από τα ίδια. Οι Swans αδύναμοι να αντιδράσουν και η Bournemouth πιο ουσιαστική. Στο 53′ ο Stanislas δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει μια πάσα του Afobe, οι γηπεδούχοι ήταν αναποτελεσματικοί στα τελειώματα των φάσεων και ο χρόνος κυλούσε υπέρ της Bournemouth.

Τελικά, στο 89′ ο King ολοκλήρωσε το θρίαμβο της ομάδας του στην Ουαλία, καθώς βρέθηκε αμαρκάριστος λίγο μπροστά από το κέντρο, έκανε ένα σπριντ και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Fabianski για το 3-0.

Πλέον, η Swansea που είναι τελευταία με 12 βαθμούς, καλείται να ανακάμψει στις 3 Γενάρη απέναντι στην επίσης υπό-κρίση Crystal Palace, ενώ η Bournemouth με το σπουδαίο «τρίποντο» αυτό έφτασε τους 24 βαθμούς και ισοβαθμεί με την Southampton, ενώ έχει δύσκολο έργο την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Arsenal.

Συνθέσεις

Swansea: Fabianski, Amat, Mawson, Naughton, Taylor, Ki, Britton (66′ Cork), Dyer, Fer (38′ Barrow), Sigurdsson, Llorente (57′ McBurnie)

Bournemouth: Boruc, Cook, Ake, Francis, Daniels, Arter, Surman (89′ Gosling), Stanislas (73′ A. Smith), Fraser (73′ J. King), Wilshere, Afobe

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *