Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Απώλειες 81 εκατομμυρίων για Aston Villa

Τεράστιες οικονομικές απώλειες ύψους 81 εκ. λιρών κατέγραψε η Aston Villa, την περσινή σεζόν κατά την οποία υποβιβάστηκε στην Championship, πριν την αναλάβει ο Κινέζος Dr Tony Xia.

Συγκεκριμένα, οι λειτουργικές ζημιές τριπλασιάστηκαν για τους Villans, από τα 26,6 εκ. λίρες που ήταν τη σεζόν 2014/15, ενώ ο τζίρος της ομάδας έπεσε από τα 115,7 εκ. στα 108,8.

H Aston Villa προέβη σε αρκετές δαπανηρές μεταγραφές την περασμένη σεζόν, δίνοντας συνολικά 52 εκ. λίρες για ποδοσφαιριστές όπως οι Idrssa Gueye, Jordan Amavi, Jordan Ayew, Rudy Gestede και Adama Traore, οι οποίοι εν τέλει δεν την έσωσαν από μια απογοητευτική σεζόν και σχεδόν όλοι τους πλην του Amavi έχουν αποχωρήσει σήμερα.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ποσοστό των φιλάθλων που παρακολουθούν τα εντός έδρας ματς της ομάδας έχει μειωθεί μόλις κατά 1,33% φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά, από τα 81 εκ. λίρες που αποτελούν το έλλειμμα της ομάδας, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τα 79,6 αναφέρονται ως «έκτακτες δαπάνες».

Να σημειωθεί πως η επιρροή που έχει ο Dr Tony Xia στο σύλλογο από το καλοκαίρι που τον ανέλαβε, θα φανεί στα στοιχεία που θα δημοσιευθούν τη νέα σεζόν και τότε θα γίνει πλέον σαφές το σε ποιο βαθμό έχει βοηθήσει οικονομικά το σύλλογο, τον οποίο αγόρασε έναντι 76 εκ. λιρών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *