Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Γεννημένος για την κορυφή ο Conte

Την πίεση της κορυφής φαίνεται πως απολαμβάνει ο Ιταλός τεχνικός καθώς όπως τόνισε, το προτιμά από το να κυνηγάει τον πρωτοπόρο.

Αυτά θα είναι τα πρώτα του Χριστούγεννα στον πάγκο της Chelsea, με τους Λονδρέζους να βρίσκονται στην πρώτη θέση της Premier League. Παρόλο που υπάρχει άγχος σε αυτόν τον πρώτο του χρόνο στην Αγγλία, εξακολουθεί να είναι η κατάσταση που προτιμά.

 Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Antonio Conte: «Δεν πιστεύω τους ανθρώπους που λένε ότι είναι σημαντικό να μένεις πίσω και να μην έχεις πίεση για τη θέση. Όχι, προτιμώ να έχω πίεση και να μένω στην κορυφή της βαθμολογίας. Κερδίσαμε αυτή τη θέση και τώρα είναι σημαντικό να τη διατηρήσουμε. Δε θα είναι εύκολο. Το να έρχονται Χριστούγεννα και να ανοίγεις μια εφημερίδα και να βλέπεις την κορυφή της βαθμολογίας, είναι κάτι φανταστικό. Εάν με ρωτούσατε πριν, πρέπει να είμαι ειλικρινής, θα ήταν λίγο δύσκολο να πιστέψω πως θα είμαστε πρώτοι τα Χριστούγεννα, αλλά οι παίκτες το αξίζουν. Κατά την εμπειρία μου μπορείς να κρατήσεις αυτή τη θέση μόνο με σκληρή δουλειά και αντιμετωπίζοντας κάθε παιχνίδι με μεγάλη συγκέντρωση και μεγάλη επιθυμία να παλέψεις και να το κερδίσεις. Στην αρχή της σεζόν, κανείς δεν έβλεπε την Chelsea να είναι πρώτη για πολλούς λόγους-η ομάδα ήταν η ίδια με πέρσι, οι αγορές μας δεν ήταν εξαιρετικές-αλλά βρήκαμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ εμένα, των παικτών μου και του συλλόγου, ώστε να αλλάξουμε τη γνώμη του κόσμου και να προσπαθήσουμε για μια καλή σεζόν. Τώρα είμαστε δύο παιχνίδια πριν τα μισά τη σεζόν και για το λόγο αυτό πρέπει να έχουμε τη σωστή πίεση. Εγώ και αυτοί οι παίκτες έχουμε συνηθίσει να βρισκόμαστε στην κορυφή κατά το παρελθόν, αλλά προτιμώ να μην κοιτώ τη βαθμολογία τώρα. Δεν είναι σημαντικό. Είναι σημαντικό να τη δούμε στο τέλος της χρονιάς. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να παίρνουμε τους τρείς πόντους για να μεγαλώσουμε το προβάδισμά μας. Στο τέλος θα δούμε που θα είμαστε. Μετά από 11 σερί νίκες, γίναμε το φαβορί. Ωστόσο, προτιμώ να είμαστε το φαβορί στο γήπεδο, με καλά αποτελέσματα, καλές εμφανίσεις, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να κρατάμε το μηδέν και να δείχουμε πάθος στα παιχνίδια. Αυτό είναι το σημαντικό».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *