Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Δίκαιη μοιρασιά στο Anfield

Το μεγάλο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής στην Barclays Premier League μεταξύ Liverpool και Chelsea βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο έδειξαν να πατάνε καλύτερα από τους αντιπάλους τους και σε αυτό το διάστημα χάθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, ο Wijnaldum σούταρε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και ο Courtois έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Στην συνέχεια η Chelsea ισορρόπησε το παιχνίδι χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία στην εστία του Mignolet, όλα αυτά μέχρι το 25ο λεπτό, όταν σε μια ανύποπτη φάση άνοιξε το σκορ. Οι Μπλε κέρδισαν φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή του Mignolet, ο Clattenburg έδωσε το οκ για να εκτελεστεί το στημένο και την ώρα που ο Βέλγος τερματοφύλακας δεν κοίταζε την μπάλα, ο Daviz Luiz πήρε φόρα με όλη του την άνεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε την πολύ σπουδαία ευκαιρία και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 1-0 υπέρ της Chelsea.

Η έναρξη του β’ ημιχρόνου βρήκε τους Reds να μπαίνουν ξανά στο χορτάρι του Anfield με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα κάτι που απέδωσε σχεδόν αμέσως καρπούς, ο Firmino σπατάλησε όμως την ευκαιρία που του δόθηκε, αφού μόνος του με τον Courtois στο έλεος του έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα άουτ.

Όπως αποδείχθηκε η χαμένη ευκαιρία του Βραζιλιάνου ήταν η προειδοποιητική βολή, καθώς λίγα λεπτά στο 54′ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Wijnaldum. Η φάση ξεκίνησε από την σέντρα του Henderson βρήκε αριστερά στην περιοχή τον Miner εκείνος με κεφαλιά πάσα έψαξε και βρήκε τον Ολλανδό αφού η μπάλα κόντραρε στον Moses και με κεφαλιά ισοφάρισε.

Το παιχνίδι έδειχνε να πηγαίνει για την ισοπαλία, όμως λίγο έλειψε να προηγηθεί εκ νέου η ομάδα του Conte σε μια φάση που ο Diego Costa κέρδισε πέναλτι στο 78′ σε ένα όχι και τόσο δυνατό μαρκάρισμα του Matip, ο Βραζιλιάνος όμως νικήθηκε από τον Mignolet στην εκτέλεση του.

Η τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού ανήκε πάλι στην Chelsea με ένα καλό διαγώνιο σουτ του Pedro που έφυγε λίγο άουτ.

Συνθέσεις:

Liverpool: Mignolet, Clyne, Matip, Lovren, Milner, Can, Henderson, Wijnaldum, Lallana (Origi 90′), Firmino, Coutinho (Mane 79′) (Jurgen Klopp)

Chelsea: Courtois, Azpilicueta, Luiz, Cahill, Moses, Kante, Matic, Alonso, Willian (Fabregas 83′), Costa, Hazard (Pedro 72′) (Antonio Conte)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *