Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Άνετη κι ωραία η Everton

Η Everton επιβλήθηκε με 2-0 της Sunderland για την 26η αγωνιστική της Premier League.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας σε μια εύκολη επικράτηση. Η Everton άνοιξε το σκορ στο 40’ με τον Gueye να αξιοποιεί τη σέντρα του Coleman. Ο Lukaku στο 80’ έκανε το 2-0 μετά από ωραία κούρσα. Με τη νίκη αυτή τα «Ζαχαρωτά» έφτασαν τους 44 βαθμούς, παραμένοντας στην έβδομη θέση της Premier League.

Η Sunderland δεν κατόρθωσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να γίνει απειλητική, πλην μιας φάσης με τον Defoe στο 78’, που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Μετά από αυτή την ήττα η ομάδα του David Moyes βρίσκεται σε δυσχερή θέση, καθώς παρέμεινε τελευταία με 19 βαθμούς.

Το ματς

Ο Ronald Koeman παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3, έχοντας το Robles στο τέρμα, τους Coleman, Williams, Funes Mori, Baines στην άμυνα, τους Schneiderlin, Gueye, Davies στο κέντρο και τους Barkley, Lookman, Lukaku στην επίθεση. 4-4-1-1 από τον David Moyes με τον Pickford κάτω από τα δοκάρια, τους Jones, Kone, O’Shea, Oviedo στην άμυνα, τους Larsson, Ndong, Gibson, Januzaj στο κέντρο και τον Borini πίσω από τον Defoe.

Η Everton ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι απειλώντας μόλις στο 6’. Ο Baines έκανε το γύρισμα από αριστερά, με το Lookman να πιάνει το σουτ και τον Pickford να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Ο Άγγλος τερματοφύλακας είπε όχι και στην κατά μέτωπο προσπάθεια του Gueye στο 19’. Το πρώτο 20λεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Sunderland να πραγματοποιεί σπασμωδικές επιθέσεις. Τα «Ζαχαρωτά» άνοιξαν το σκορ στο 40’. Ο Coleman έκανε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Gueye με δυνατό μονοκόμματο σουτ έκανε το 1-0. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο σημαντικές ευκαιρίες για την Everton. Στην πρώτη ο Pickford έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Barkley, ενώ στη δεύτερη ο Davies έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τη Sunderland να γίνεται επικίνδυνη, κερδίζοντας διαδοχικά κόρνερ. Στο επόμενο διάστημα οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, κατορθώνοντας να ανακτήσουν τον έλεγχο. Στο 70’ ο Barkley βρήκε το Mirallas μέσα στην περιοχή, με το Βέλγο να μη βρίσκει στόχο. Στο 75’ ο Lukaku δοκίμασε το πόδι του, με τον Pickford να μπλοκάρει εύκολα. Η Sunderland έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 78’, καθώς ο Defoe σε τετ-α-τετ μετά από αντεπίθεση, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Robles. Στο 80’ η Everton πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Lukaku με ωραία κούρσα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, πλασάροντας για το 2-0. Στο 87’ ο Βέλγος επιθετικός άφησε όμορφα στο Valencia, με τον Pickford να έχει σωστή τοποθέτηση. Ένα σουτ από το Mirallas στις καθυστερήσεις έφυγε άουτ.

Ενδεκάδες:

Everton: Robles, Coleman, Williams, Funes Mori, Baines, Schneiderlin, Gueye, Barkley (McCarthy 83’), Davies (Valencia 70’), Lookman (Mirallas 60’), Lukaku

Sunderland: Pickford, Jones (Manquillo 90’), Kone, O’Shea, Oviedo, Larsson, Ndong, Gibson (Honeyman 79’), Januzaj, Borini (Khazri 79’), Defoe

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *