Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ευκαιρία της Tottenham να «στρίψει»(;)

Ο Νίκος Γεωργόπουλος σχολιάζει την αγωνιστική πορεία της Tottenham τη φετινή χρονιά και θέτει τους στόχους της  για τη συνέχεια.

Η αλήθεια είναι πως τους πρώτους μήνες της σεζόν η Tottenham δυσκολεύτηκε όπως είχα γράψει και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να διαχειριστεί δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. ChampionsLeague και Premier League  είναι μία δύσκολη εξίσωση ακόμη και για έμπειρους λύτες. Πόσο μάλλον για μία ομάδα που δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιο πρόγραμμα. Η αλήθεια είναι, όμως, πως μετά την νίκη κόντρα στην Manchester City νωρίς τον Οκτώβριο, όπου πιστεύω πως το πρώτο ημίχρονο της Tottenham σε εκείνο το παιχνίδι ήταν το πλέον εντυπωσιακό που έχουμε δει φέτος από κάποιο σύλλογο, η μηχανή φάνηκε πως μετά τη διακοπή έσβησε αδικαιολόγητα. Όσες ελπίδες και προσδοκίες δημιούργησε εκείνη η εμφάνιση άρχισαν να ξεθωριάζουν δειλά δειλά για περίπου ένα μήνα.

Κάτι όμως μου λέει πως ίσως  ήρθε η στιγμή που η Tottenham θα «ξαναστρίψει» όπως λέμε αγωνιστικά και πάλι. Τις τελευταίες είκοσι μέρες η περυσινή ομάδα του Pochettino μοιάζει πως επανέρχεται σταδιακά. Το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στο Stamford Bridge, και δύο καθαρές νίκες απέναντι σε Swansea και Hull είχαν ενδιάμεσα και την ήττα στο Old Trafford σε ένα ματς που πιστεύω πως στοίχισε στους Spurs αφενός η αναποφασιστικότητά τους στο τελευταίο τρίτο και αφετέρου η κυνικότητα της United λόγω ζωτικής ανάγκης βαθμών. Όμως και πάλι είδα πράγματα που είναι αισιόδοξα.

Η επιστροφή του Harry Kane σίγουρα έχει βοηθήσει την ομάδα διότι καλός, χρυσός ο Son αλλά δεν είναι λύση διαρκείας στην κορυφή της επίθεσης. Ο Alderweireld σίγουρα προσφέρει ασφάλεια και δένει πολύ καλύτερα την άμυνα, η οποία εξέπνεε ολοφάνερα μεγαλύτερη ανασφάλεια εν τη απουσία του. Τα  δύο ακραία μπακ, ζωτικά για την ανάπτυξη και την λειτουργία κάθε ομάδας του Αργεντίνου τεχνικού δείχνουν να βρίσκουν ξανά το ρυθμό τους. Ο Eriksen συνεχίζει να σκοράρει και αν πάρει και άλλες βοήθειες το μέλλον προμηνύεται πολύ ενδιαφέρον. Αυτός που χρειάζεται να ξαναμπεί περισσότερο στο κλίμα είναι ο Dele Alli, που μοιάζει να μην μπορεί αυτή τη στιγμή να χτυπήσει τα περσινά στάνταρ ή τα στάνταρ που έχει ο προπονητής του.

Η χθεσινή νίκη επί της Hull σε συνδυασμό  με την εντός έδρας αναμέτρηση με την Burnley προσφέρει μία δυνατότητα για δύο κολλητές νίκες που μπορούν να συνδυαστούν με πειστικές εμφανίσεις. Μετά μεσολαβούν 10 μέρες μέχρι το ταξίδι στο St Mary ’s για την αναμέτρηση της Boxing Day. Διάστημα πολύ σημαντικό διότι μέρες γεμάτες προπόνηση είναι το καλύτερο αντίδοτο για ενδεχόμενες πληγές ή το επόμενο βήμα στην σωστή κατεύθυνση για ομάδες του Mauricio Pochettino. Μετά την Southampton ακολουθεί το παιχνίδι κόντρα στη Watford πριν η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου υποδεχτεί την Chelsea. Σίγουρα παιχνίδια που η Tottenham μπορεί να κερδίσει αρκεί να φουλάρει τις μηχανές της.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Spurs μαζί με την Arsenal είναι οι δύο ομάδες μέσα στο ημερολογιακό έτος 2016 που έχουν μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από τις υπόλοιπες ομάδες. Πρόσφατα, ο Jose Mourinho χαρακτήρισε την Tottenham ως την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Ασχέτως αν κάποιος ασπάζεται την άποψη του Πορτογάλου τεχνικού ή όχι σίγουρα μιλάμε για μία ομάδα έτοιμη που απλά υστερούσε το προηγούμενο διάστημα στην ένταση που η ίδια αγαπά στο παιχνίδι της και στο γκολ. Σίγουρα όμως όταν η πειθαρχία της ομάδας και η αυτοπεποίθηση επιστρέψει κοντά στο 100% θα έρθουν και τα γκολ. Ο Pochettino ερωτηθείς προχθές για το αν θα στραφεί προς την αγορά για ενίσχυση τόνισε πως, «σημασία δεν έχει να φέρουμε καινούριους παίκτες αλλά να αποδώσουν καλύτερα αυτοί που έχουμε τώρα». Καλύτερα να μην ερμηνευθεί ως μία δήλωση πείσματος ή ως μία εμμονική τάση. Ανεξάρτητα του ποια κομμάτια θα μπορούσαν να συμπληρώσουν καλύτερα το παζλ των Λονδρέζων, το μόνο σίγουρο είναι πως το υπάρχον υλικό δεν έχει φθάσει το ταβάνι που σίγουρα ξέρει καλύτερα ο προπονητής του. Ίσως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να φορτσάρει η Tottenham. Δεν έχουμε καμία κρυστάλλινη σφαίρα ώστε να μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα. Έχουμε ενδείξεις όμως πως πλησιάζει πολύ στα στάνταρ και τις απαιτήσεις που η εξαιρετική της δουλειά και απόδοση δημιούργησαν. Για να δούμε λοιπόν αν αυτές οι εορταστικές μέρες θα συνοδευτούν με αγωνιστική άνοδο κάνοντας την περίοδο αυτή ακόμη πιο ευχάριστη για ένα τουλάχιστον μέρος του βόρειου Λονδίνου!

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *