Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Εφιαλτικός Γενάρης δίχως τέλος!

Ούτε τώρα νίκη, ούτε τώρα πρόκριση! Η Liverpool έπεσε θύμα της μεγαλύτερης έκπληξης του 4ου γύρου του FA Cup, καθώς ηττήθηκε 1-2 και αποκλείστηκε με κάτω τα χέρια από την Wolverhampton Wanderers, ομάδα της Championship, και αποχαιρέτησε και την δεύτερη διοργάνωση κυπέλλου, στην χειρότερη βδομάδα της για αυτή τη σεζόν.

O καταστροφικός μήνας που διανύει η Liverpool σκιαγραφήθηκε με τον καλύτερο τρόπο σε ένα ακόμη καταστροφικό πρώτο ημίχρονο. Προτού συμπληρωθεί ένα λεπτό, οι «Λύκοι» ήταν μπροστά στο σκορ. Μετά από εκτέλεση πλαινού φάουλ ο Stearman με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Karius και άνοιξε το σκορ. Το γκολ αυτό έκανε την ομάδα του Klopp να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της για το πρώτο τέταρτο και λίγο αργότερα ο Costa πήγε να βάλει ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία του θεσμού τα τελευταία χρόνια όταν έκανε μία coast to coast θα έλεγαν οι μπασκετικοί επέλαση και έκανε κακό τελείωμα και το σκορ έμεινε 0-1. Η Liverpool άρχισε να παίρνει μέτρα, ειχε ξανά συντριπτική κατοχή, όμως όχι καθαρές ευκαιρίες. Η πλάγια κίνηση προς την περιοχή και το σουτ του Firmino ήταν εκτός ισορροπίας και έφυγε πολύ άουτ ενώ ο Woodburn που έδινε πλάτος στα δεξιά άρχισε να σβήνει μέσα στο ημίχρονο. Ο μόνος που πραγματικά προσπαθούσε ήταν ο Ovie Ejaria που κυνήγησε μπάλες, προσπαθούσε να προωθήσει το παιχνίδι και να κάνει κινήσεις επιβοηθητικές για τους συμπαίκτες του. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η Wolves έκανε 2 τα τέρματα της όταν πάλι σε κόντρα επίθεση ο Costa έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Weimann, ο οποίος μετά από ένα εκπληκτικά συγχρονισμένο σπριντ πέρασε και τον Karius και έγραψε το 0-2. Ήταν κάτι που φαινόταν πως θα συμβεί διότι σε κάθε κόντρα των φιλοξενούμενων διαφαινόταν μία ευάλωτη άμυνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Jurgen Klopp να κάνει την πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Randall έδωσε τη θέση του στον Philippe Coutinho, με το σύστημα να αλλάζει σε 3-5-2, σε μία προσπάθεια η Liverpool να μπει από νωρίς στο κόλπο της ανατροπής. Η επανάληψη ξεκίνησε με τη συνήθη από το πρώτο ημίχρονο εικόνα, της Liverpool να έχει τον έλεγχο και μία ανούσια κατοχή  και να μην κάνει ευκαιρίες. Εξαίρεση η μεγάλη φάση του Alberto Moreno λίγο πριν τη συμπλήρωση της μίας ώρας αγώνα, ο οποίος βρέθηκε μόνος στην μεγάλη περιοχή  μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Coutinho, όμως ο Ισπανός μπακ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ούτε την πάσα, ούτε την άτσαλη έξοδο του Burgoyne για να κερδίσει πέναλτι, καθώς άνοιξε την μπάλα παραπάνω απ’όσο έπρεπε, βγάζοντάς την άουτ. Στο 64ο λεπτό έγινε η 2η αλλαγή της Liverpool, με τον Daniel Sturridge να περνάει στη θέση του Firmino και την ομάδα να συνεχίζει να πιέζει, αλλά την Wolves να έχει κλειστεί στα καρέ της, και να δημιουργεί μία απροσπέλαστη διπλή ζώνη άμυνας. Ο χρόνος περνούσε, και το μόνο που είχε να αξιώσει η Liverpool ήταν ένα πέναλτι στον Ben Woodburn το οποίο δεν έδωσε ο διαιτητής του αγώνα, με τον μικρό βέβαια να πέφτει με σχετική ευκολία στην επαφή.

H ομάδα του Klopp τελικά ξύπνησε πολύ αργά, καθώς ο Divock Origi σκόραρε στο 87 λεπτό μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Sturridge, η οποία δημιούργησε αναμπουμπούλα στην μικρή περιοχή της Wolves. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, και ο σοκαριστικός αποκλεισμός δεν μπόρεσε να αποφευχθεί. H Liverpool έτσι σε μία εβδομάδα-εφιάλτη, έμεινε εκτός τελικού του EFL Cup, εκτός FA Cup από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, ενώ με την Chelsea στο +10, η μάχη για τον τίτλο μάλλον πρέπει να είναι κάτι που δεν θα πρέπει να απασχολεί την ομάδα του Jurgen Klopp.

Πηγή: liverpool.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *