Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Η καλύτερη ομάδα της Premier League

Ο αρχισυντάκτης του englishfootball.gr, Μάριος Μπούλης, σχολιάζει την χτεσινή νίκη της Chelsea επί της Tottenham, αποδίδοντας τα εύσημα στον Antonio Conte για τη φετινή χρονιά.

Η Chelsea κατάφερε το απόγευμα του Σαββάτου να πάρει μία εμφατική πρόκριση απέναντι στην μεγαλύτερη φετινή της αντίπαλο, την ομάδα που την κυνηγά στο πρωτάθλημα και που κατάφερε να σπάσει το αήττητο σερί των 15 συνεχόμενων νικών στον πρώτο γύρο, την Tottenham. Μία πρόκριση, η οποία την κάνει να ονειρεύεται το double, όπως ήρθε πριν από δύο χρόνια με την κατάκτηση της Premier League και του League Cup, όπου και τότε είχε βρει την Tottenham στο διάβα της, αυτή τη φορά στον τελικό της τρίτης τη τάξη διοργάνωσης στην Αγγλία και την είχε νικήσει.

Η νίκη των «Μπλε» επί των «Σπιρουνιών» ήρθε στο καλύτερο χρονικά σημείο για την ομάδα του Antonio Conte. Σε μία περίοδο που μπήκε η αμφιβολία στο κατά πόσο μπορεί τελικά να κατακτήσει το πρωτάθλημα η λονδρέζικη ομάδα και στο κατά πόσο είναι καλοί τελικά οι παίκτες της, οι «Μπλε» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στην Tottenham και να αποδείξουν ότι είναι η καλύτερη ομάδα της φετινής Premier League.

Ο Antonio Conte τα είχε καταφέρει σχεδόν όλα μέχρι και χτες. Είχε πάρει μία ομάδα με κακή ψυχολογία το περασμένο καλοκαίρι, την έκανε ομάδα και την έχει πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας. Κατάφερε να βρει κίνητρα στους παίκτες του την περίοδο που διαφορά από τους διώκτες της ήταν αρκετά μεγάλη και κυρίως παρουσίασε μία ομάδα με ξεκάθαρους στόχους στο γήπεδο, σιγουριά δηλαδή στην άμυνα και αμεσότητα στην επίθεση. Αυτό που έλειπε, λοιπόν, ήταν η γρήγορη αλλαγή στα σχέδια του όταν κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Δεν πήγε καλά η Chelsea στις τελευταίες αγωνιστικές με δύο ήττες σε τρεις αγώνες, και ο Conte αποδείχθηκε δεινός μαθητής.

Ο Ιταλός… μαέστρος γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο Diego Costa δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και επειδή θα ήθελε να αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει δεν θα είχε το απαιτούμενο ομαδικό αίσθημα, θα έκανε την κλασσική κίνηση που κάνει το τελευταίο διάστημα, να πάρει τη μπάλα, να παίξει με πλάτη στο τέρμα και να προσπαθήσει να γυρίσει προκειμένου να σουτάρει. Αντ’ αυτού ο Conte προτίμησε τον Michy Batshuayi, ο οποίος μπορεί λόγω διασκελισμού να πιέσει καλύτερα την πρώτη γραμμή άμυνας της Tottenham και σε συνδυασμό με τα ανεβάσματα του Kante όταν η Tottenham είχε χαμηλά τη μπάλα, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα.

Η σημαντικότερη αλλαγή για την Chelsea όμως ήταν η μη χρησιμοποίηση του Eden Hazard στον χτεσινό αγώνα από το 1′ λεπτό. Προς Θεού, ο Βέλγος σούπερ σταρ δεν έχει ξεχάσει τη μπάλα που ξέρει, όμως ο Conte γνώριζε ότι αν παίξει από την αρχή, τότε θα έχει πάνω σε man to man μαρκάρισμα τον Dembele ή τον Wanyama, με αποτέλεσμα να χάσει το δημιουργικό κομμάτι της η Chelsea. Προτιμήθηκε λοιπόν ο Pedro που μπορεί να παίξει πάνω στη γραμμή του οφσάιντ σε αντεπιθέσεις, και σε οργανωμένες επιθέσεις να κινείται περισσότερο στα άκρα, σημείο που πονούσε χτες η Tottenham λόγω των απουσιών του Walker και του Rose. Κάτι το οποίο επί της ουσίας βγήκε στον Conte μόλις στα πρώτα 5′ λεπτά με το φάουλ που κέρδισε ο Pedro, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Willian.

Η Chelsea πήρε μία ακόμα νίκη φέτος σε δυνατό παιχνίδι με τη γενικότερη παρουσία της φέτος να κρίνεται τουλάχιστον εξαιρετική. Μπορεί το παιχνίδι της φέτος να μοιάζει με αυτό του Jose Mourinho, υπάρχουν όμως και σαφείς διαφορές. Η Chelsea του Mourinho, όταν αποφάσιζε να αμυνθεί δημιουργούσε προϋποθέσεις για αντεπίθεση, οι οποίες μετατρέπονταν σε ευκαιρίες 2 με 3 φορές. Αντιθέτως, η Chelsea του Conte δημιουργεί αντεπιθέσεις άμεσα και κυρίως φαντάζει στο μυαλό όλων να παίζει αμυντικά, λόγω της χρήσης τριών κεντρικών αμυντικών, επί της ουσίας όμως παίζει ένα άκρως επιθετικό παιχνίδι μιας και σε μία επίθεση κατοχής ανεβάζει στο δεύτερο μισό του γηπέδου 7 παίκτες, εκ των οποίων τουλάχιστον 4 βρίσκονται είτε περιμετρικά είτε εντός της περιοχής. Ακόμα και η Barcelona με την Real Madrid ή την Bayern Munich δυσκολεύονται πλέον να επιτεθούν με τόσους παίκτες, πόσο μάλλον μία αγγλική ομάδα στην Premier League που ξέρει ότι μπορεί να δεχθεί γκολ ανά πάσα στιγμή.

Η συνέχεια για τους «Μπλε» έχει ακόμα ένα ποσοστό άγχους μιας και απομένουν 5 αγώνες για το φινάλε της περιόδου και ο μεγάλος τελικός, όμως μέχρι στιγμής η ομάδα του Antonio Conte έχει δείξει ότι διαθέτει την ομάδα, τον τρόπο αλλά και το μέταλλο να πάρει τις απαιτούμενες νίκες για να σηκώσει και τα δύο τρόπαια.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *