Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Η μισή Ευρώπη στα πόδια του Χάαλαντ

Μία μία οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης μπαίνουν στο παιχνίδι για την απόκτηση του Ερλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός επιθετικός της Ντόρμουντ, που κλείνει τα 21 του χρόνια τον προσεχή Ιούνιο, είναι το πλέον καυτό όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ο ατζέντης του, ο μεγαλομάνατζερ Μίνο Ραϊόλα, βρίσκεται μονίμως σε τηλεφωνική επαφή με τους ανθρώπους των κορυφαίων κλαμπ… προωθώντας τον πελάτη του.

Αφού μίλησε με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, σειρά είχαν οι μεγάλοι σύλλογοι της Αγγλίας, της χώρας όπου γεννήθηκε ο Χάαλαντ, όταν ο πατέρας του αγωνιζόταν στη Λιντς ως αμυντικός.  Ο Ιταλός μάνατζερ χτύπησε την πόρτα των Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι. Η τελευταία μάλιστα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του ποδοσφαιριστή. Ο πατέρας του , Αλφ Χάαλαντ, πέρασε τρία χρόνια στο «Μέιν Ρόουντ», το παλιό γήπεδο της Σίτι, και ο Ερλινγκ ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τον σύλλογο και ο Φεράν Σοριάνο, εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, έχει μετατρέψει σε προσωπικό στοίχημα να ντύσει στα γαλάζια τον Νορβηγό φορ.

Ωστόσο, όταν μάνατζέρ σου είναι ο Ραϊόλα, τότε ξέρεις καλά πως μια μεταγραφή είναι κατά βάση επιχειρηματική απόφαση. Ο Ιταλός ατζέντης το ξέρει καλά, όπως πολύ καλά γνωρίζει και την αξία του πελάτη του, οπότε προσπαθεί να στήσει ένα μεγάλο ντιλ για τη μεταγραφή του. Πάντως η τωρινή ομάδα του, η Ντόρτμουντ, δεν φαίνεται να… διασκεδάζει ιδιαίτερα με τις κινήσεις του Ραϊόλα, καθώς δεν προτίθεται να πουλήσει τον παίκτη, ο οποίος έχει τρία χρόνια ακόμα στο συμβόλαιό του.

Ο Χάαλαντ, τον οποίο η Ντόρτμουντ απέκτησε από τη Ζάλτσμπουργκ τον Ιανουάριο του 2020 αντί 20 εκατομμυρίων ευρώ, έχει αποδείξει ότι είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Σε 16 μήνες στη Γερμανία μετράει 49 γκολ σε ισάριθμα ματς για όλες τις διοργανώσεις και αυτό φυσικά εξιτάρει τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, που ετοιμάζονται να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα.

Ο Ραϊόλα και ο πατέρας του παίκτη φημολογείται πως ταξίδεψαν μαζί στην Ισπανία και την Αγγλία την προηγούμενη εβδομάδα, έχοντας ραντεβού με τους έξι μνηστήρες. Ακόμα κι έτσι πάντως, οι στοιχηματικές θεωρούν πως η Ντόρτμουντ δεν θα πουλήσει αυτό το καλοκαίρι. Η παραμονή του στην ομάδα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας πληρώνει 2.10, ενώ σε περίπτωση που τελικά γίνει κάποια μεταγραφή, η Μάντσεστερ Σίτι είναι η επικρατέστερη να πάρει τον ποδοσφαιριστή, παίζοντας σε απόδοση 4.00. Πιο πίσω βρίσκουμε κατά σειρά Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και δύο ομάδες με τις οποίες ο Ραϊόλα δεν έχει ακόμα συναντηθεί: Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *