Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Κάνουν τη διαφορά οι Kane-Alderweireld

Η φετινή ομάδα της Tottenham χτίστηκε από το Mauricio Pochettino  με στόχο να μπεί σφήνα στη διεκδίκηση της Premier League. Βασικά γρανάζια σε αυτή την προσπάθεια των «Σπιρουνιών» ήταν μεταξύ άλλων, οι Harry Kane και Toby Alderweireld.

Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά, καθώς οι Λονδρέζοι παρά το ενθαρρυντικό τους ξεκίνημα, πραγματοποίησαν μια αγωνιστική «κοιλιά», που τους απομάκρυνε από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Κοινή συνισταμένη σε αυτό το διάστημα, ήταν ταυτόχρονη απουσία των προανεφερθέντων ποδοσφαιριστών λόγω τραυματισμών. Ο καθένας τους έλλειψε από τις υποχρεώσεις της Tottenham για 49 μέρες.

Πρώτος λαβώθηκε ο Harry Kane. Ο Άγγλος επιθετικός χτύπησε στον αστράγαλο στον αγώνα κόντρα στη Sunderland στις 18 Σεπτεμβρίου, όπου πρόλαβε να πετύχει το νικητήριο γκολ. Επέστρεψε στη δράση στις 6 Νοεμβρίου και το ματς με την Arsenal στο Emirates, όπου σκόραρε με πέναλτι για το τελικό 1-1.

kane

Ο τραυματισμός του Toby Alderweireld ήρθε σχεδόν ένα μήνα μετά από εκείνον του Kane. Συγκεκριμένα στο 88ο λεπτό του 1-1 με αντίπαλο τη West Brom, ο Βέλγος αποχώρησε λόγω χτυπήματος στο γόνατο. Επέστρεψε στις 3 Δεκεμβρίου και το ματς με τη Swansea, όπου δεν αγωνίστηκε.

alderweireld-2

Ας μελετήσουμε, λοιπόν, τα πεπραγμένα τις ομάδας του Pochettino στην Premier League με, αλλά και χωρίς τους δύο παίκτες στη σύνθεσή της:

Kane και Alderweireld βρέθηκαν μαζί στην ενδεκάδα σε επτά αγώνες πρωταθλήματος, με την Tottenham να μετράει τέσσερις νίκες (1-0 με Crystal Palace, 4-0 με Stoke, 1-0 με Sunderland και 3-0 με Hull), δύο ισοπαλίες (1-1 με Everton και Liverpool) και μία ήττα (1-0 με Manchester United). Συνολικά συγκέντρωσε 14 βαθμούς, με 11 γκολ υπέρ και 3 κατά.

Χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή τους, τα «Σπιρούνια» σε τρία ματς είχαν μία νίκη (3-2 με West Ham) και δύο ισοπαλίες (0-0 με Bournemouth και 1-1 με Leicester). Συνολικά μάζεψαν 5 βαθμούς, με 4 γκολ υπέρ και 3 κατά.

Με μόνο τον Άγγλο βασικό, σε τέσσερις αγώνες είχαν δύο νίκες (5-0 με Swansea και 2-1 με Burnley), μία ισοπαλία (1-1 με Arsenal) και μία ήττα (2-1 με Chelsea). Συγκέντρωσαν συνολικά 7 βαθμούς, με 10 γκολ υπέρ και 3 κατά.

Τέλος στα τρία παιχνίδια που έπαιξε μονάχα ο Βέλγος, ο απολογισμός ήταν 2 νίκες (2-1 με Middlesbrough και 2-0 με Manchester City) και μία ισοπαλία (1-1 με West Brom). Μάζεψαν 7 πόντους, με 5 γκολ υπέρ και 2 κατά.

Σε όλα τα παραπάνω συνυπολίζεται και η συνεισφορά των παικτών στον αμυντικό και τον επιθετικό τομέα. Με τον Alderweireld στη θέση του στόπερ, η Tottenham έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε πέντε αναμετρήσεις, ενώ στις υπόλοιπες δεν έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ. Επίσης, ο Βέλγος δίνει την ευκαιρία στον προπονητή του να παρατάσσει την ομάδα με τρείς αμυντικούς, σχηματισμός που είχε απόλυτη επιτυχία κόντρα σε Arsenal και Hull. Αντίστοιχα, ο Kane αποτελεί το βαρύ πυροβολικό των Λονδρέζων, καθώς είναι πρώτος σκόρερ με εννέα τέρματα. Λαμβάνοντας υπόψη και την απουσία του Janssen, ο Άγγλος είναι ο μόνος που μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δημιουργίες των ικανότατων μεσοεπιθετικών που διαθέτει η ομάδα.

tottenham

Όπως γίνεται αντιληπτό, η απουσία τους έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μέχρι τώρα πορεία των «Σπιρουνιών». Πλέον είναι υγιείς, με το Mauriccio Pochettino να είναι ικανοποιημένος από την παρουσία τους. Μένει να δούμε αν η Tottenham, που βρίσκεται στην Πέμπτη θέση της Premier League με 33 βαθμούς, θα κατορθώσει να μπεί στην πρώτη τετράδα και γιατί όχι, να διεκδικήσει και τον τίτλο.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *