Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Και υπό τις οδηγίες Jose και για Pep

Με τη μετακίνηση του Alexis Sanchez να λαμβάνει οριστικό τέλος σιγά σιγά αλλά και εξαιτίας του φλερτ του με τον Pep Guardiola, αποφασίσαμε να καταγράψουμε τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί και για τους 2 μάνατζερ στο παρελθόν.
  • Xabi Alonso
    Jose Mourinho: Ο πρώην μέσος της Liverpool, πέρασε 3 σεζόν υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού στον πάγκο της Real Madrid. Μαζί του, παρά την επικράτηση της Barcelona του Pep, κατάφερε να κερδίσει την La Liga το 2012.
    Pep Guardiola: Ο Alonso βρέθηκε μαζί του στην Bayern Munich όπου κρέμασε προσφάτως και τα παπούτσια του. Μαζί κατέκτησαν μια σειρά τίτλων από το 2014 που ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του.
  • Zlatan Ibrahimovic
    Jose Mourinho: Τόση αγάπη έχει ο Σουηδός για τον Πορτογάλο που δεν δίστασε να τον ακολουθήσει και στη Manchester United ενώ βρισκόταν εκτός Champions League. Οι δυό τους είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν και στην Inter.
    Pep Guardiola: Όση αγάπη δείχνει ο Zlatan για τον Jose, τόση αντιπάθεια φαίνεται να έχει για τον Guardiola. Το 2009 μετακομίζει στην Barcelona και μένει εκεί μονάχα μια σεζόν υπό της οδηγίες του Pep.
  • Cesc Fabregas:
    Jose Mourinho: Το 2014 βρίσκει τους δυό τους μαζί στην Chelsea. H μεταγραφή του Ισπανού μοιάζει ονειρική, αφού η ομάδα του Λονδίνου κατακτά την ίδια σεζόν τον τίτλο. Η συνεργασία τους όμως τελείωσε γρήγορα με τον Mourinho να απολύεται την ακριβώς επόμενη σεζόν.
    Pep Guardiola: Μια σεζόν και με τον Pep έχει ο Ισπανός παίκτης, αυτή στην Barcelona. Εκεί, μαζί κατακτούν το Copa de Rey και ο Pep φεύγει για την Bayern.
  • Kevin De Bruyne:
    Jose Mourinho: Ίσως ένας από τους παίκτες που σίγουρα ο Πορτογάλος θα χτυπά το κεφάλι του, που άφησε να του φύγει. Ο Βέλγος αγωνιζόταν στην Chelsea την περίοδο που ο Mourinho βρισκόταν εκεί παρόλα αυτά κατάφερε να έχει μονάχα 9 συμμετοχές πριν αποχωρήσει από το σύλλογο.
    Pep Guardiola: Όσο άτυχος ήταν ο Βέλγος στην Chelsea, τόσο καλύτερο και σημαντικότερος είναι αυτή τη στιγμή στην Manchester City του Pep. O Βέλγος μέσος αγωνίζεται στους ‘Πολίτες’ με τους οποίους όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να κατακτήσει την Premier League.
  • Arjen Robben:
    Jose Mourinho: Λίγοι μπορεί να τον θυμούνται, μιας και είχε ακόμη μαλλιά, όμως ο παίκτης αποτέλεσε σημαντικό γρανάζι στους τίτλους που κατέκτησε η Chelsea την περίοδο 2004-06 που βρισκόταν στον σύλλογο.
    Pep Guardiola: Ο Robben δεν σταμάτησε να εκπλήσσει και στην Bayern όπου βρέθηκε με τον Pep. Καλύτερος από το παιδάκι που ήταν στην Chelsea, βοήθησε και βοηθά στους τίτλους που κατακτά η Γερμανική ομάδα ανά τα χρόνια.

  • Pedro:
    Jose Mourinho: Ο προπονητής συνεργάστηκε με τον παίκτη στην Chelsea μονάχα για μισή σεζόν το 2015 αφού στη συνέχεια απολύθηκε.
    Pep Guardiola: Υπό τις οδηγίες του Pep, ο Ισπανός μεγαλούργησε στην Barcelona καθώς ο τεχνικός των ‘Μπλαουγκράνα’ τον εμπιστεύτηκε και τον έφερε από την Barcelona B, στην πρώτη ομάδα.
  • Samuel Eto’o:
    Jose Mourinho: Όπως και ο Zlatan έτσι και ο Eto’o ευεργετήθηκε κάτω από τις οδηγίες του Mourinho. Βρέθηκαν μαζί στην Inter όταν η ομάδα έκανε το τρέμπλ το 2010, ενώ ξαναβρέθηκαν 3 χρόνια αργότερα στην Chelsea.
    Pep Guardiola:  O παίκτης βρέθηκε με τον Pep το 2008 στην Barcelona χωρίς όμως να μπορέσει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Άλλωστε γι αυτό ένα χρόνο αργότερα έφυγε για την Inter ως μέρος της μετακίνησης του Zlatan στην Βαρκελώνη.

    Άλλα ονόματα άξια αναφοράς που βρέθηκαν υπό τις οδηγίες και των δύο προπονητών ήταν οι:  Eidur Gudjohnsen[Jose: Chelsea, Pep: Barcelona], Maxwell[Jose: Inter, Pep: Barcelona] και Claudio Pizarro[Jose: Chelsea, Pep: Bayern]

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *