Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

«Καμπάνα» για Celtic

Η UEFA κάλεσε σε απολογία τη διοίκηση της Celtic για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα με τη Manchester City.

Οι πρωταθλητές Σκωτίας αντιμετωπίζουν κατηγορίες από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για άναμμα βεγγαλικών και πρόκληση αναταραχών. Το παιχνίδι που ήταν αδιάφορο, καθώς η City είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη φάση των νοκ άουτ και η Celtic είχε αποκλειστεί τελείωσε 1-1.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από την επιτροπή πειθαρχικού ελέγχου της UEFA στις 23 Φεβρουαρίου 2017. Υπάρχουν και άλλες αναφορές που κάνουν λόγο πως ίσως υπάρξουν κυρώσεις και για τη City, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Οι οπαδοί των γηπεδούχων, επίσης, γιούχαραν τον ύμνο του Champions League πριν το παιχνίδι και όπως έκαναν πολλές φορές στο παρελθόν, επειδή η ομάδα τους είχε τιμωρηθεί για παραβίαση του financial fair play το 2014.

Η Celtic έφερε 4000 οπαδούς της στο παιχνίδι και για τους περισσότερους είναι υποδειγματικοί. Η ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε πως έγιναν 14 συλλήψεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια από αυτές έγινε όταν ένας 27χρονος άνδρας πέταξε ένα χάμπουργκερ σε ένα αστυνομικό άλογο πριν το παιχνίδι.

Ο επιθεωρητής Craig Thompson, δήλωσε για το συμβάν: » Η επιχείρηση της αστυνομίας τελείωσε και είμαι ευχαριστημένος που ο αγώνας τελείωσε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό, κάτι που είναι παρακαταθήκη για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη συνεργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα και παρόλο που το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελαν οι ομάδες, ελπίζω ότι όλοι απόλαυσαν τον ανταγωνισμό και την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Έχουμε την απαραίτητη εμπειρία σε αστυνομικές υποθέσεις σαν και αυτή και δυστυχώς όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, κάναμε κάποιες συλλήψεις. Ωστόσο, η πλειοψηφία των οπαδών είχε εξαιρετική συμπεριφορά και ελπίζω όλοι να έχουν ένα καλό ταξίδι επιστροφής στα σπίτια τους «.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *