Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Κόκκινη υπεροχή στο ντέρμπι του Merseyside

Το 227ο ντέρμπι του Merseyside βρήκε νικήτρια την Liverpool με 1-0, με το γκολ του Mane στο 94ο λεπτό, ένα αποτέλεσμα που φέρνει τους “Reds” στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Chelsea.

Ο χθεσινός αγώνας δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό ως το πιο βρώμικο παιχνίδι στην Αγγλία, καθώς μπορεί τελικά να τελείωσαν και οι δύο ομάδες με 11 ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, όμως τα δυνατά και κάποιες φορές σκληρά μαρκαρίσματα δεν έλειπαν, με πιο χαρακτηριστικό το τάκλιν με τα δύο πόδια του Barkley στον αρχηγό της Liverpool Jordan Henderson, που βρήκε μόνο τον αστράγαλο του αντιπάλου του στις αρχές του β’ ημιχρόνου.

Όσων αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, απουσίαζε το θέαμα, κάτι που περιμένεις για ένα τέτοιο ντέρμπι, οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν επιφυλακτικές στις κινήσεις τους, με το άγχος να αποτελεί επιπλέον παράγοντα του παιχνιδιού καθώς τα λάθη ήταν πολλά, εκατέρωθεν και από τις δύο πλευρές, αρκετά εκ των οποίων χωρίς πίεση.

Στα πρώτα 15-20 λεπτά της αναμέτρησης οι παίκτες της Everton ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά τους αντιπάλους τους, κάτι που είχε ως συνέπεια οι “Reds” να δυσκολεύονται στις πρώτες πάσες, από την άμυνα προς την μεσαία γραμμή. Η υπεροχή αυτή των “Toffees” δεν μετουσιώθηκε σε κάποια πολύ καλή ευκαιρία ή ακόμα και σε κάποιο γκολ, καθώς τους έλειπε μια καλή τελική πάσα. Σε αυτό το διάστημα το παιχνίδι παιζόταν πολύ από την δεξιά πλευρά με κύριο εκφραστή τον Coleman, που ανεβοκατέβαινε συνεχώς την πλευρά, δημιουργώντας κάποια προβλήματα στον Milner και στον Firmino που γύρναγε να βοηθήσει.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού οι παίκτες του Klopp ανέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πόδια τους, κράτησαν περισσότερο την μπάλα, δεν μπόρεσαν όμως να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Stekelenburg.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ήταν η σειρά των παικτών της Liverpool να μπουν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, εφαρμόζοντας άρτια το αγαπημένο gegenpressing του Jurgen Klopp, δηλαδή μόλις έχαναν την μπάλα την ξανακέρδιζαν άμεσα. Στο 50ο λεπτό ο Firmino έχασε μοναδική ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, καθώς μετά την φανταστική κάθετη πάσα που δέχθηκε από τον Milner, στην προσπάθεια του να κρεμάσει τον Stekelenburg, νικήθηκε από τον Ολλανδό πορτιέρο.

Στην συνέχεια χάθηκε υποψία ευκαιρίας για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Mane προσπάθησε να φτάσει πρώτος στην μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή μετά το τακουνάκι του Firmino, όμως τον πρόλαβε ο Stekelenburg, διώχνοντας μακριά την μπάλα,σε μια φάση που ο τελευταίος τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον συμπαίκτη του Baines. Τελικά τον γόρδιο δεσμό για την Liverpool έκοψε ο Sadio Mane, όταν μετά το σουτ του Sturridge που κόντραρε λίγο στον Baines και βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Robles και ο Σενεγαλέζος αντέδρασε γρηγορότερα απ’όλους ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Η νίκη της Liverpool μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαια, κυρίως με την εικόνα που έδειξε στο β’ ημίχρονο, μια εικόνα απόλυτης υπεροχής, περιορίζοντας συγχρόνως την Everton σε περισσότερο παθητικό παιχνίδι.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *