Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Μάρκο, φταις!

Η αλήθεια είναι ότι οι ξένοι προπονητές δύσκολα, αν δεν είναι Μουρίνιο ή Γκουαρδιόλα, προσαρμόζονται στην Premier League. Κι αυτοί επίσης συναντούν δυσκολίες: ο Ζοσέ έχει φύγει δις από την Τσέλσι, ο Πεπ πέρυσι άκουγε τα εξ αμάξης στη Σίτι.

Η απόλυση του Μάρκο Σίλβα από τη Γουότφορντ δεν εξέπληξε. Βασικά εξέπληξε στη χώρα μας για το καλό όνομα που είχε δουλεύοντας στον Ολυμπιακό. Ωστόσο τούτο δεν αποτελεί κριτήριο, δουλειά στην κατηγορία έχει ακόμη ο Κάρλος Καρβαχάλ που είχε περάσει, και δεν ακούμπησε, από τον Αστέρα Τρίπολης (διαδεχόμενος στη Σουόνσι τον Πολ Κλεμέντ). Τα ίδια και για τον διάδοχο του Σίλβα καθώς ο Χάβι Γράθια δούλεψε παλιά σε Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρα.

Ο Μαρκοσίλβαρος είχε απολογισμό 8-5-13 σε μια Γουότφορντ, οι άνθρωποι της οποίας ενοχλήθηκαν από την προσέγγιση -τον Οκτώβριο- της Εβερτον, η οποία κατέληξε εντέλει στον Σαμ Αλαρντάις, ενός που έχει το know how να «στρώνει» ομάδες. Και, αφού ο Πορτογάλος πίεσε για να φύγει αλλά δεν τον άφησαν, έκτοτε σε 11 ματς συνέλεξες 5 βαθμούς, το κλίμα χάλασε, οι παίκτες «σέρνονται», ο προπονητής φταίει. Και το πλήρωσε.

Ο Big Sam διαδέχθηκε τότε, στην Εβερτον, τον Ρόναλντ Κούμαν, τον δεύτερο απολυθέντα Ολλανδό προπονητή της σεζόν στην κατηγορία, μετά τον Φρανκ ντε Μπουρ της Πάλας η οποία κινήθηκε α λα Εβερτον, προσλαμβάνοντας τον Ρόι Χόντγκσον.

Ούτε ο Σλάβεν Μπίλιτς άντεξε παραπάνω στη Γουέστ Χαμ, η οποία τον αντικατέστησε με τον Ντέιβιντ Μόγες, ο Κλοντ Πιέλ είχε πάει αντί του Μαρκ Σέικσπιρ στη Λέστερ ενώ οι Ουαλοί Τόνι Πιούλις της Γουέστ Μπρομ και Μαρκ Χιουζ της Στόουκ αντικαταστάθηκαν από τους Αλαν Πάρντιου και Πολ Λάμπερτ, με τις φετινές αλλαγές στους πάγκους της Premier να φτάνουν, αισίως, τις οκτώ…

ΥΓ. Αν σας ρωτούσαν, ποια ομάδα έβγαλε τα περισσότερα χρήματα πουλώντας παίκτες από την ακαδημία της, «Μπαρτσελόνα» δεν θα απαντούσατε; Μπράβο, χάσατε. Διότι έρευνα των «Financial Times» ανέδειξε τη νικήτρια και είναι η Μπενφίκα με πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία από πωλήσεις «γηγενών» παικτών! Απορείτε; Ενδεικτικά ότι από το 2015 «τσίμπησε» 35 μύρια από Γιουνάιτεντ για τον Λίντελοφ και Μπάγερν για τον Ρενάτο Σάντσες κι από 30 για τους Σεμέδο (Μπαρτσελόνα) και Γουέδες (Παρί).

Δεύτερη στη σχετική λίστα έρχεται η Λιόν που έχει έσοδα άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Πόρτο, Αγιαξ και Λιλ.

Αγγλική ομάδα, όχι στην πρώτη πεντάδα…

Νίκος Μποζιονέλος (Facebook, Twitter, Google+)
nbozionelos@gmail.com

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *