Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Μίλησε για τον εθισμό του στον τζόγο ο Hartson

«Oι στοιχηματικές εταιρείες με λάτρευαν, είχα λογαριασμό σε 7 ή 8 bookmakers» αποκάλυψε ο παλιός άσος της Celtic, μιλώντας για τον εθισμό του στον τζόγο, που κόντεψε να  του κοστίσει τα παιδιά του και το γάμο του.

Ο Hartson δουλεύει τώρα ως σχολιαστής αγώνων ποδοσφαίρου και δεν έχει στοιχηματίσει εδώ και 6 χρόνια, απαλλαγμένος πια από τον εθισμό που παραλίγο να του κοστίσει την οικογένεια του.

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο με λάτρευαν οι στοιχηματικές εταιρίες, μου κρατούσαν θέσεις σε συναυλίες και με προσκαλούσαν σε αγώνες γκολφ» δήλωσε στη Daily Mail ο θρυλικός επιθετικός της Celtic, σημειώνοντας: «Για 10 χρόνια μια συγκεκριμένη εταιρία, που δεν θα κατονομάσω, μου κρατούσαν θέση στις κούρσες του Cheltenham και μπορούσα να φέρω και 10 φίλους. Δε χρειαζόταν καν να σηκωθώ από τη θέση μου, έστελναν το προσωπικό να πάρει τα στοιχήματα μου.»

Ο φόβος να χάσει την οικογένεια του έσωσε τελικά τον Hartson όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο παλιός διεθνής Ουαλός: «Σταμάτησα χάρη στη Sarah (σ.σ. η γυνάικα του). Είχε ανεχτεί αρκετά, να γυρίζω από ταξίδια αγνοώντας αυτή και τα κορίτσια και να ανοίγω την τηλεόραση για να δώ έναν αγώνα κρίκετ, γκολφ, ή ιπποδρομίες έχοντας ποντάρει 5.000 λίρες. Ετοίμασε τα πράγματα της για να φύγει, λέγοντας ότι δεν θα υποβάλλει τα παιδιά της σε αυτή τη διαδικασία.»

Ο Hartson γράφτηκε στους Gamblers Anonymous  (Ανώνυμους Τζογαδόρους, κάτι σαν τους Ανώνυμους Αλκοολικούς) κι αναφέρει ότι τον βοήθησαν σημαντικά.

Από τότε έχει προσφερθεί να βοηθήσει ποδοσφαιριστές να ξεπεράσουν τον εθισμό τους κι αποκάλυψε ότι τους τελευταίες 6 μήνες, 6 προπονητές της αγγλικής Premier League του ζήτησαν να βοηθήσει παίκτες τους.

Ο Hartson δεν έχει νικήσει μόνο τον εθισμό του στον τζόγο, έχει νικήσει και τον καρκίνο κι έχει δημιουργήσει το δικό του φιλανθρωπικό οργανισμό, το John Hartson Foundation, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να βοηθήσει τους άντρες που πάσχουν από καρκίνο των όρχεων.

πηγή: www.forcelticandscotland.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *