Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Με Die-goal παρέμεινε στην κορυφή

Η Chelsea τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη West Brom, ωστόσο ο συνήθης ύποπτος, Diego Costa, ήταν αρκετός για να της δώσει μια εξαιρετικής σημασίας νίκη με 1-0 στο Stamford Bridge.

Οι μπλε είχαν συντριπτική κατοχή όμως δεν κατάφερναν να διασπάσουν την άμυνα από «μπετό» των Baggies και χρειάστηκε μια ατομική ενέργεια του Ισπανού φορ, 14 λεπτά πριν το φινάλε, για να τους διατηρήσει σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Arsenal.

Το ματς

Η ομάδα του Tony Pulis παρουσιάστηκε εξαιρετικά οργανωμένη από την αρχή του ματς, κλείνοντας τους χώρους και μην επιτρέποντας στην Chelsea να κάνει το παιχνίδι της.

Ο Chris Brunt είχε την πρώτη καλή στιγμή, με ένα σουτ που πέρασε άουτ, ενώ στο 27′ ένα σουτ του Salomon Rondon μετά από λάθος του David Luiz έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Thibaut Courtois. Οι μπλε δεν μπορούσαν να βρεθούν στα καρέ του Ben Foster και είχαν την πρώτη πολύ καλή τους ουσιαστικά προσπάθεια στο 41′, με τον Luiz να εκτελεί ένα φάουλ το οποίο εξουδετέρωσε δύσκολα ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα κύλησαν παρόμοια με το πρώτο, οι Λονδρέζοι βρήκαν μπροστά τους ένα «τείχος» το οποίο δεν μπορούσαν να διασπάσουν και φαινόταν πως το παιχνίδι εκτός απροόπτου πήγαινε προς την ισοπαλία. Στο 69′ ένα σουτ του Nemanja Matic δεν βρήκε στόχο για λίγα εκατοστά και ο Antonio Conte πέρασε στο ματς τον Cesc Fabregas αντί του Victor Moses για να κάνει την ομάδα του πιο απειλητική.

Τελικά, η υπεροχή της Chelsea εξαργυρώθηκε όταν ο Diego Costa στο 76′ πήρε τη μπάλα από τον Gareth McAuley, έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και έστειλε με διαγώνιο σουτ τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Foster για το 1-0.

O Pulis αντέδρασε αστραπιαία, περνώντας στο ματς τους Nacer Chadli και James McClean, ο Conte έριξε στη μάχη τον Branislav Ivanovic αλλάζοντας το σύστημά του, με την Chelsea να συνεχίζει να είναι η πιο απειλητική ομάδα στο γήπεδο. Ένα τελευταίο καλό σουτ του Marcos Alonso πέρασε πάνω από την εστία των Baggies και το 1-0 έμεινε ως το τέλος, προσθέτοντας στους μπλε την ένατη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Πρώτοι, λοιπόν, οι Λονδρέζοι, διατηρώντας την διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την Arsenal και αυξάνοντάς την στους επτά από τη Manchester City. 37 βαθμούς έχει η Chelsea, 34 η Arsenal και 30 Liverpool (αγωνίζεται σε λίγη ώρα) και City.

H West Brom από την άλλη, παρέμεινε στην 8η θέση με 20 βαθμούς και ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά τις 6 Νοεμβρίου.

Συνθέσεις

Chelsea: Courtois, Luiz, Cahill, Azpilicueta, Kante, Matic, Alonso, Moses (74′ Fabregas), Pedro (63′ Willian), Hazard (79′ Ivanovic), Costa

West Brom: Foster, Evans, McAuley, Nyom, Dawson, Phillips (78′ McClean), Morrison (78′ Chadli), Fletcher, Yacob, Brunt (84′ Robson-Kanu), Rondon

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *