Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Νέα ήττα και αποκλεισμός για Everton

Εκτός Ευρώπης από την 4η αγωνιστική έμεινε η Everton, δείχνοντας ακόμη μια φορά πως η «κατρακύλα» της δεν έχει σταματημό. Οι «Toffees» ηττήθηκαν για δεύτερη φορά από τη Lyon, με 3-0 μέσα στη Γαλλία και αποχαιρέτησαν το Europa League με άκρως απογοητευτικές εμφανίσεις.

Σαφώς ανώτερη η Lyon, επικεντρώνονται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα πλέον οι Άγγλοι προκειμένου να σώσουν μια σεζόν που ξεκίνησε με τους ευνοϊκότερους οιωνούς.

Το ματς

O David Unsworth ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα και ο Sigurdsson αγωνίστηκε ως «ψευτοεννιάρι». Μόλις στο 5′ απείλησε η Lyon με εκτέλεση φάουλ του Memphis Depay που πέρασε ανεκμετάλλευτη, ενώ στο 24′ οι Γάλλοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ αλλά ο Jordan Pickford πραγματοποίησε διπλή επέμβαση.

Η Lyon εξακολούθησε να απειλεί, είχε νέα ευκαιρία με τον Nabil Fekir και ο Unsworth προέβη σε αλλαγή πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Everton απείλησε επιτέλους με τον Idrissa Gueye, και στο 60′ ο Sigurdsson δεν μπόρεσε να σκοράρει σε σέντρα του Ademola Lookman. Μια ακόμη καλή στιγμή είχαν οι «Toffees» στο 68′ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Bertrand Traore «σκότωσε» τα όνειρα των Άγγλων.

Ο πρώην επιθετικός της Chelsea εκμεταλλεύτηκε το ότι βρέθηκε στην κατάλληλη στιγμή να πάρει την επαναφορά και άνοιξε το σκορ για το 1-0. Μια απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Holgate να ισοφαρίσει δεν πέρασε ατιμώρητη, καθώς στο 76′ τελικά οι Γάλλοι έφτασαν σε δεύτερο γκολ, βάζοντας «ταφόπλακα» στις ελπίδες της Everton. Σκόρερ αυτή τη φορά ο νεαρός Houssem Aouar, έπειτα από κακή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων.

Στο 80′ ο Schneidelin αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και δύο λεπτά πριν τη λήξη ένας ακόμη γνώριμος, ο Depay, έκανε το 3-0 έπειτα από ασίστ του Jordan Ferri. Μόλις έναν βαθμό σε τέσσερα ματς συγκέντρωσαν έως τώρα οι «Toffees», που σε συνδυασμό και με την ισοπαλία της Atalanta με τον Απόλλωνα Λεμεσού αποκλείστηκαν και τυπικά από τη συνέχεια.

Συνθέσεις

Lyon: Lopes, Diakhaby, Marcelo, Mendy, Rafael, Tousart, Ndombele, Cornet, Fekir, Depay, Traore

Everton: Pickford, Holgate, Williams, Kenny, Martina, Schneiderlin, Gueye, Baningime, Lennon, Lookman, Sigurdsson

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *