Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Νίκη ακόμα αγνοείται!

Ούτε στο τρίτο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα για το 2017 κατάφερε η Liverpool να φθάσει στη νίκη. Οι «Κόκκινοι» ήταν κάκιστοι και η ψυχωμένη Swansea έμεινε πίστη στο πλάνο της και έφυγε για πρώτη φορά με νίκη από το Anfield στην ιστορία της Premier League με τελικό σκορ 2-3!!

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλό από άποψη ποιότητας ποδοσφαίρου. Η Swansea αμύνθηκε με βάθος και δύο γραμμές πολύ οργανωμένες. Η Liverpool είχε 2 καλές στιγμές με μια κεφαλιά του Can στο 8′ να περνά άουτ και το ψαλιδάκι του Lallana απο το ύψος της μικρής περιοχής να περνά πολύ άουτ στο 18′. Η Swansea είχε σπουδαία στιγμή λίγο αργότερα με τον Carroll να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και να σεντράρει παράλληλα, τη μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Lovren και να βρισκει στην εξωτερική πλευρά του δεξιού στύλου. Η Liverpool δημιουργούσε πιο εύκολα χώρους από counter pressing καταστάσεις μετά από επαναφορές κατοχής της μπαλας παρά μετά από κυκλοφορία σε open play. Το 0-0 δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και η Liverpool έμοιαζε να χρειάζεται μιάμιση ταχύτητα πάνω ώστε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία των <<Κύκνων>>.

Το δεύτερο ημίχρονο φάνηκε από νωρίς πως δεν θα είχε σχέση με το πρώτο. Μέχρι το 52′, οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν 2 φορές από αδράνεια σε εκτέλεση κόρνερ (που παραχωρήθηκε χωρίς λόγο) και από κεφάλια του Llorente που πήρε παραμάζωμα όλους τους αμυντικούς των γηπεδούχων και σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Η Liverpool μείωσε άμεσα με κεφάλια του Firmino και ο Βραζιλιάνος ισοφάρισε με εκπληκτικό τέρμα στο 69′ μετά από σέντρα του Wijnaldum. Η Liverpool όμως ενώ είχε κλείσει τη Swansea έκανε πάλι δώρο ένα γκολ στον αντίπαλό. Δώρο που άνοιξε ο Gylfi Sigurdsson και έκανε το 2-3. Έκτοτε, η ομάδα του Klopp δεν είχε καθαρό μυαλό και είχε 3 καλές στιγμές να ισοφαρίσει αλλά δοκάρι και Fabianski στέρησαν από τους Lallana, Origi και Lovren την ισοφάριση. H Liverpool με το αγχωτικό ποδόσφαιρο που επέλεξε δεν είχε τύχη να ισοφαρίσει και μετά από το τις 17/1/2016 ηττήθηκε για πρώτη φορά στο Anfield στο πρωτάθλημα.

Πηγή: liverpool.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *