Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Οι «σφήκες» κατάπιαν τα «ζαχαρωτά»

Η Watford πήρε μια μεγάλη νίκη και τώρα ελπίζει ότι τα αποτελέσματα θα τη βοηθήσουν να παραμείνει στην πρώτη επτάδα.

Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη που θα τους επέτρεπε να κυνηγήσουν την είσοδο τους στην πρώτη εξάδα. Για την Everton οι πιθανότητες ήταν περισσότερες, ωστόσο τώρα οι «σφήκες» είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν εκεί καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει η Manchester United να χάσει από την Tottenham αύριο με μια διαφορά της τάξεως των εννέα γκολ. Παρόλα αυτά όλοι στην ομάδα ευελπιστούν τώρα τα αποτελέσματα να πάνε όπως τη βολεύουν για να παραμείνουν στην πρώτη επτάδα.

Ο Walter Mazzarri αποφάσισε για μία ακόμη φορά να κρατήσει στον πάγκο τον Ighalo παρά το γεγονός ότι παρέταξε μια επιθετική εντεκάδα. Παρτενέρ του αρχηγού Deeney, ο οποίος κυνηγούσε για επτά παιχνίδια το 100ό του γκολ με την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις, ήταν ο Okaka, ενώ στο αρχικό σχήμα βρέθηκε και ο Amrabat.

Από την άλλη μεριά ο Ronald Koeman αποφάσισε να κρατήσει το σύστημα με την επιθετική τριάδα, πλαισιώνοντας τον Lukaku με τους Mirallas και Deulofeu ελλείψει του Bolasie. Οι πρόσφατες εμφανίσεις έδειξαν ότι όταν δε σκοράρει ο Lukaku η ομάδα δυσκολεύεται συνολικά να βρει γκολ και αυτό φέρνει προβληματισμό μετά τις νέες φήμες αποχώρησης του.

Πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον Gareth Barry, ο οποίος έγραψε ιστορία καθώς έπιασε τον Frank Lampard στη δεύτερη θέση των παικτών με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία της Premier League με 609.

 

Το παιχνίδι

ΓΚΟΛ! Το ματς ξεκίνησε με την Everton να παγώνει νωρίς το Vicarage Road, όταν ο Lukaku έκανε το 1-0 στο 17’. Ο υψηλόσωμος Βέλγος εκμεταλλεύθηκε την ωραία μπαλιά του Barry και την κακή αντίδραση της άμυνας, που μπέρδεψε και τον Gomes, και, αφού είχε την ευχέρεια να υποδεχθεί τη μπάλα όπως ήθελε, δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει κάτω από τα πόδια του Βραζιλιάνου και να ανοίξει το σκορ.

ΓΚΟΛ! Η Watford προσπάθησε να αντιδράσει και τελικά τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο στο 36’. Ο Amrabat έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Okaka πέτυχε (πιθανότατα) το γκολ της αγωνιστικής και ένα από τα καλύτερα όλης της σεζόν, όταν «χάιδεψε» τη μπάλα με τακουνάκι στην κίνηση και την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Stekelemburg.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν το παιχνίδι πριν την ανάπαυλα, όμως το σουτ του Deeney στο 43’ πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι και έτσι δεν κατάφερε ξανά να πετύχει το 100ό του γκολ.

Κάπως έτσι το σκορ στο ημίχρονο ήταν 1-1 και οι δύο ομάδες βγήκαν στο γήπεδο με σκοπό να πάρουν το προβάδισμα.

ΓΚΟΛ! Τελικά οι «σφήκες» κατάφεραν να γυρίσουν το ματς, όταν ο Holebas εκτέλεσε πολύ ωραία φάουλ από αριστερά και βρήκε τον Prodl αμαρκάριστο στην καρδιά της άμυνας της Watford. Ο Αυστριακός είχε ξεφύγει από τον προσωπικό του αντίπαλο, έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 2-1 στο 59’.

Ο Mazzarri αντέδρασε άμεσα και πέρασε τον Janmaat στη θέση του Guedioura στο 61’ ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να κρατήσει το προβάδισμα.

ΓΚΟΛ! Οι παίκτες του Koeman ταράχθηκαν από την ανατροπή και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύθηκαν άμεσα και έκαναν το 3-1 στο 64’. Ο Holebas και πάλι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Okaka βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα με κεφαλιά. Ο Baines προσπάθησε να την απομακρύνει πάνω στη γραμμή και ο Deeney την έσπρωξε στα δίχτυα, όμως η μπάλα είχε περάσει ξεκάθαρα την τελική γραμμή και τα γκολ χρεώθηκε στον Okaka.

Ο Koeman προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα περνώντας στο παιχνίδι τον Barkley στο 64’ στη θέση του Gueye, τον Valencia στο 71’ στη θέση του Mirallas και τον Lennon στο 83’ στη θέση του Baines. Ενδιάμεσα ο Mazzarri πέρασε τον Watson στη θέση του Okaka στο 81’για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την άμυνα της ομάδας του.

Οι αλλαγές του Ολλανδού φάνηκε να αποδίδουν άμεσα και στο 85’ ο Lennon έκανε τη σέντρα και ο Valencia έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

ΓΚΟΛ! Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Lennon έβγαλε μια ωραία σέντρα για να βρει τον Lukaku μόνο του στην καρδιά της περιοχής. Εκείνος δε δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά και να μειώσει σε 3-2.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Barkley προσπάθησε να ισοφαρίσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως ο Gomes αρνήθηκε το γκολ στον Άγγλο μέσο και έτσι ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη με το τελικό σκορ να είναι το 3-2.

Αυτή είναι μία πολύ σημαντική νίκη για τη Watford, η οποία με πρωταγωνιστές τους Okaka και Holebas έφτασε στους 21 βαθμούς και την έβδομη θέση, αφήνοντας την Everton στους 20 και την ένατη θέση. Ανάμεσα τους η West Brom με 20 βαθμούς, η οποία αγωνίζεται αύριο στην έδρα της πρωτοπόρου Chelsea.

Πλέον οι «σφήκες» προετοιμάζονται για τον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα της Τετάρτης κόντρα στην Manchester City, ενώ τα «ζαχαρωτά» θα υποδεχθούν την Τρίτη την Arsenal αγνοώντας τη νίκη για πέντε συνεχόμενα παιχνίδια. Η ομάδα του Koeman περνάει πλέον μια μικρή κρίση και ο Ολλανδός καλείται να βρει λύσεις καθώς μετράει πλέον μόλις μία νίκη στα έντεκα τελευταία παιχνίδια της (μαζί με την ήττα από τη Norwich για το League Cup).

 

Ενδεκάδες:

Watford (Mazzarri): Gomes – Zuniga (Kabasele 90+3’), Prodl, Britos, Holebas – Guedioura (Janmaat 61’), Behrami, Capoue – Amrabat, Deeney, Okaka (Watson 81’)
Subs: Pantilimon, Success, Ighalo, Sinclair

Everton (Koeman): Stekelenburg – Coleman, Williams, Mori, Baines (Lennon 83’) – Gueye (Barkley 64’), Barry, McCarthy – Deulofeu, Mirallas (Valencia 71’) – Lukaku
Subs: Robles, Jagielka, Holgate, Cleverley

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *