Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Οι σύλλογοι της Premier League παραμένουν πιστοί στην δέσμευσή τους οτι θα ολοκληρωθεί η σαιζόν, παρά τις όποιες διαφωνίες και την κρίση που υπάρχει …

Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΣΤΑΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Αναδημοσίευση από το santorinisport.gr

Οι σύλλογοι της  Premier League μπορεί να παραμένουν στην δέσμευσή τους ότι  έως τις 30 Ιουνίου πρέπει να έχει συνεχισθεί και ολοκληρωθεί η τρέχουσα σαιζόν. Όμως την Μεγάλη Παρασκευή στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε οι εκπρόσωποι των 20 συλλόγων απέφυγαν να αναφερθούν στο επίμαχο αυτό θέμα.

Όπως έλεγε μάλιστα και ο εκτελεστικός διευθυντής της Πρέμιερ Λιγκ, Ρίτσαρντ Μάστερς εκτιμάται ότι αν δεν τηρήσουν την  δέσμευσή τους η οικονομική απώλεια πουι θα έχουν ίσως και να ξεπεράσει το 1 δις λίρες…

Οι σύλλογοι εξέτασαν διάφορα μοντέλα για το πώς μπορούν  να προγραμματίσουν καλύτερα την επανέναρξη του πρωταθλήματος , αλλά κανείς δεν έθεσε ότι το πρωτάθλημα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου, αφήνοντας ανοιχτά τα πάντα.

Έως τώρα έχει απλά αναφερθεί ότι έως και 9 ομάδες ήθελαν να ολοκληρώσουν μέχρι τότε την σαιζόν.  Λέγεται ότι ανησυχούν για τις νομικές συνέπειες της επανεκκίνησης,   που τρέχει μετά από αυτήν την ημερομηνία, δηλαδή όταν λήγουν τα  συμβόλαια κάποιων ποδοσφαιριστών.

Η  FIFA να θυμίσουμε έχει προτείνει την  παράταση των συμβάσεων με αμοιβαία συμφωνία έως ότου ολοκληρωθεί η σαιζόν για κάθε σύλλογο. Ενώ το Παγκόσμιο Συνδικάτο Επαγγελματιών ποδοσφαιριστών ( FIFPRO) έχει ανακοινώσει ότι  αναμένει να επιτευχθούν συμφωνίες σε εθνικό επίπεδο σχετικά με αυτό το σοβαρό θέμα.

Είναι κατανοητό ότι μια συλλογική προσέγγιση σε αυτό το θέμα από τους συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ  είναι ένα έργο σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.

Ο διευθυντής της Μπέρνλι,  Σον Ντίτσε παραδέχεται ότι το θέμα των συμβάσεων των ποδοσφαιριστών παραμένει «μια γκρίζα ζώνη ».

Υπάρχει πάντως μια γενική αποδοχή μεταξύ των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών,  εάν τα πρωταθλήματα  μπορεί να συνεχισθούν. Έχοντας βεβαίως και  περιορισμούς στις μαζικές συγκεντρώσεις  και στο προσεχές μέλλον.

Όμως , δεν υπάρχει ακόμη εγγύηση ότι όλοι οι αγώνες θα είναι διαθέσιμοι για τους οπαδούς να βλέπουν και τα  εντός έδρας παιχνίδια .

Η χώρα όπως έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση της Αγγλίας  θα παραμείνει «κλειδωμένη» τουλάχιστον έως τις  7 Μαΐου.  Ωστόσο η Πρέμιερ Λιγκ  θα περιμένει με ενδιαφέρον να δει αν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στην καθοδήγηση ή θα παραμείνει η ίδια κατάσταση.

Ένας εκπρόσωπος μάλιστα  της Πρέμιερ Λιγκ  είπε μετά τη συνάντηση: «Γνωρίζουμε απόλυτα την ταλαιπωρία που προκαλεί το COVID-19 και οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που επηρεάζονται άμεσα από την πανδημία.

«Όπως και με άλλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, η Πρέμιερ Λιγκ  και οι σύλλογοί  μας εργάζονται μέσω σύνθετων σεναρίων σχεδιασμού. Συνεργαζόμαστε ενεργά με τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των συνεργατών εκπομπών, και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να παίζουμε όταν είναι ασφαλές να το κάνουμε και με την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης.

Φυσικά υπερτερεί η  υγεία και η ευημερία των ποδοσφαιριστών , των προπονητών,  του προσωπικού των συλλόγων και των φιλάθλων . Έτσι όλοι πλέον περιμένουν να δούν πότε η ιατρική επιτροπή θα ανάψει το «πράσινο φως».

Η  συνεδρίαση της Μεγάλης Παρασκευής που πήραν μέρος οι μεγαλομέτοχοι  έδωσε την ευκαιρία να συζητηθούν  πιθανά μοντέλα για την επανεκκίνηση. Παραμένει  στόχος  να ολοκληρωθεί η  σαιζόν 2019-20, αλλά σε αυτό το στάδιο όλες οι ημερομηνίες είναι προσωρινές, ενώ ο αντίκτυπος του COVID-19 αναπτύσσεται.

Εν τω μεταξύ οι  σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ   συνεχίζουν να συζητούν με ποδοσφαιριστές  για αναβολή και περικοπές μισθών υπό όρους. Μάλιστα η  Σαουθάμπτον έγινε ο πρώτος σύλλογος που πέτυχε  συμφωνία  με τους ποδοσφαιριστές της,  για περικοπές 10% των μισθών τους για τους επόμενους 3  μήνες. Έτσι  ώστε να διασφαλιστούν οι μισθοί  των υπαλλήλων της ομάδας, αγνοώντας, την  σχετική πρόταση της διοργανώτριας αρχής της,  για «ψαλίδι» 30%. Ενώ η  Άρσεναλ πλησιάζει στο να συμφωνήσει 12,5%  περικοπές μισθών με τους ποδοσφαιριστές της. Τους θέτει όρο πάντως ότι αν εξασφαλίσουν έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ θα τους επιστραφούν τα χρήματα…

Η 2η κατηγορία και κάτω…

Οι άλλες επαγγελματικές κατηγορίες έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι πιθανότατα  θα διεξαχθούν όλοι οι εναπονείναντες αγώνες  και θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών όταν φυσικά το επιτρέψει ο κορωνοιός. Αλλά  με την προυπόθεση πως όλα τα παιχνίδια πρέπει να μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση.

Ο πρόεδρος της EFL Ρίκ Πάρι (άλλοτε μέλος της επιτροπής FFPlay της UEFA) ,  έχει στείλει ανοιχτή  επιστολή σε όλους τους φιλάθλους των  συλλόγων 2ης ,  3ης και 4ης κατηγορίας (Championship, League One, League Two) , λέγοντας ότι προτεραιότητα είναι να τελειώσει η σεζόν 2019/20 «με ή χωρίς φιλάθλους » και ότι υπάρχουν σχέδια για ούτως ώστε να μεταδίδονται τηλεοπτικά  όλα τα παιχνίδια του Σαββάτου στις  15:00 και να σταματήσει προσωρινά ο αποκλεισμός που ισχύει…

Μάνος ΣταραμόπουλοςΔημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων

Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS

Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com,  Mundo Deportivo

Οι σύλλογοι της Premier League παραμένουν πιστοί στην δέσμευσή τους οτι θα ολοκληρωθεί η σαιζόν, παρά τις όποιες διαφωνίες και την κρίση που υπάρχει …

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *