Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ο Μουρίνιο, ο Γκουαρδιόλα και τα… mind games

Ζοσέ Μουρίνιο εναντίον Πεπ Γκουαρδιόλα στο Λονδίνο, από τις περιπτώσεις που τα πρόσωπα υπερέχουν των ομάδων: Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι. Και, παρά τα όσα είχαν ειπωθεί δημόσια, στο παρελθόν, ειδικά στις εποχές που εργάζονταν σε Ρεάλ και Μπάρτσα, τον τελευταίο χρόνο στάζουν μέλι ο ένας για τον άλλο. Βέβαια χθες ο Πεπ ρώτησε αν ο Ζοσέ είναι… γιατρός, όταν αναφέρθηκε δημόσια στην κατάσταση του Στέρλινγκ: τα κλασικά mind games του Πορτογάλου.

Μουρίνιο και Γκουαρδιόλα ανταμώνουν για 24η φορά, από την Ισπανία η αντιπαλότητά τους μεταφέρθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ: 5-8-10 ο απολογισμός στα μεταξύ τους, σε όλες τις διοργανώσεις, ολόκληρο… βιβλίο γράφεται. Λίγοι θυμούνται ότι την περίοδο που ο Special One ήταν αρχικά μεταφραστής και κατόπιν βοηθός προπονητή στην Μπάρτσα (1996-00) επί ημερών Μπόμπι Ρόμπσον και Λουίς φαν Χάαλ, είχε… παίκτη τον Γκουαρδιόλα.

Ντέρμπι και στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Αν και δύο φορές, στο Champions League όμως, τα τελευταία χρόνια την απέκλεισε, η Ατλέτικο έχει 20 ματς (0-6-14) να νικήσει την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, ήτοι από τον Φλεβάρη του 2010 και το 2-1 με Φορλάν και Σιμάο Σαμπρόσα! Και τεχνικό τότε… τον Γκουαρδιόλα. Επιμέρους στη Μαδρίτη έκτοτε, πάντα στο πρωτάθλημα, είναι 0-3-7 ενώ ο Ντιέγο Σιμεόνε έχει, συνολικά, μονάχα τρεις νίκες σε 28 αγώνες ενάντια στους Καταλανούς (3-10-15).

Αντάμωσαν βέβαια και τον Ιανουάριο, στον ημιτελικό του… Final 4 του Supercoppa, στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και η Ατλέτικο νίκησε με 3-2 με ανατροπή στο τέλος από γκολ των Μοράτα (81’ πέν.) και Ανχελ Κορέα (86’), ματς που αποτέλεσε αφορμή, εντέλει, για την απόλυση του Ερνέστο Βαλβέρδε.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *