Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ο συγκλονιστικός Tommy Mckay το γκολ του μήνα στη Σκωτία (vid)

Ο οπαδός της Dundee United, Tommy McKay, είναι ο νικητής του γκολ του μήνα στη Σκωτία, με το τέρμα του να κερδίζει αυτά των Jayden Stockley της Aberdeen, Tom Rogic της Celtic και Joe Dodooτων Rangers παίρνοντας το 80% των ψήφων.

Ο 32χρονος McKay, κέρδισε στην ψηφοφορία που έγινε σε σελίδα του Facebook κι αυτό που κάνει αξιοσημείωτη τη νίκη του, είναι έχει χάσει το δεξί του πόδι όταν ήταν παιδί κι είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Ο Tommy σημείωσε το συγκλονιστικό γκολ του στο ημίχρονο του αγώνα της Dundee Utd με τηDunfermline, μπροστά σε 6.000 θεατές στο Tannadice, στο πλαίσιο του McEwan Fraser Legal Home Advantage Challenge. Το επίτευγμα του Tommy έχει γίνει viral γνωρίζοντας την αποθέωση από οπαδούς του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο.

Για να τιμήσει αυτό το επίτευγμα ο σπόνσορας της SPFL (σκωτσέζικη λίγκα), Ladbrokes, έβαλε το γκολ του Tommy μεταξύ των υποψήφιων τερμάτων για την ανάδειξη του γκολ του μήνα κι η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Το αποτέλεσμα ήταν πέρα από την απονομή του βραβείου του γκολ του μήνα από τον προπονητή της Dundee United, Ray McKinnon, να δωθεί στον Tommy κι ένα εισιτήριο διαρκείας της Dundee Utd για τη σεζόν 2017/18.

Ο Tommy McKay, που παίζει ποδόσφαιρο στην AFAS (Amputee Football Association Scotland), την εθνική ακρωτηριασμένων της Σκωτίας (AFAS), δήλωσε: «Nα κερδίσω το γκολ του μήνα για το Νοέμβριο είναι πέρα από τα πιο τρελλά όνειρα μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Dundee United, τη Ladbrokes, τη McEwan Fraser, την SPFL, τους συμπαίκτης στην ομάδα ακρωτηριασμένων τηςPartick Thistle και τον κάθε άνθρωπο που μου έδωσε τον ψήφο του. Ποτέ δε θα μάθετε τι σημαίνει αυτό για μένα και την οικογένεια μου και θα είμαι αιώνια ευγνώμων.»

«Είναι ιστορίες σαν του Tommy που μας κάνει να λατρεύουμε το ότι αποτελούμε μέλη του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου. Δεν έχει δείξει μόνο μεγάλη καρδιά αλλά και η ανταπόκριση από τους άλλους οπαδούς ήταν κάτι το εκπληκτικό. Εμείς απλά οφείλαμε να δώσουμε στον Tommy το βραβείο για το κατόρθωμα του, που θα πάρει επάξια τη θέση του ως μία από τις καθοριστικές στιγμές της σεζόν» τόνισε ο David MacDonald, υπεύθυνος Media και Sponsorship της Ladbrokes.

 

Πηγή: forcelticandscotland.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *