Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Πάσχει από άνοια ο Billy McNeill

Η οικογένεια του Billy McNeill, επιβεβαίωσε ότι ο θρυλικός αρχηγός της Celtic, o καλύτερος αρχηγός όλων των εποχών για τους Bhoys, πάσχει από άνοια.

Η οικογένεια του αποκάλυψε στην Κυριακάτικη “Scottish Sun” και στην “Sunday Mail” ότι ο 76χρονος McNeil έχει διαγνωστεί με άνοια πριν από 7 χρόνια και δεν μπορεί πια να μιλήσει. ΗCeltic έχει κερδίσει 100 σημαντικά τρόπαια στην ιστορία της, τα 31 από αυτά είναι με τον BillyMcNeil, είτε ως παίκτη, είτε ως τεχνικό. Ο μεγαλύτερος αρχηγός στην ιστορία των Bhoys σήκωσε το κύπελλο Πρωταθλητριών του 1967 κι όλα τα τρόπαια που διεκδίκησαν οι Bhoys εκείνη τη σεζόν, ενώ το άγαλμα του υπάρχει στο Celtic Park. O θρυλικός αρχηγός των Bhoys έχει κατακτήσει 9 σερί πρωταθλήματα, 7 κύπελλα κι 8 League Cup Σκωτίας ως παίκτης της Celtic, ενώ έκανε το double ως τεχνικός της τη σεζόν που η ομάδα συμπλήρωνε 100 χρόνια ιστορίας. Ως προπονητής των Bhoysκατέκτησε 4 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα Σκωτίας κι ένα League Cup.

Ζει με την 73χρονη γυναίκα του Liz, η οποία έχει αναλάβει τη φροντίδα του, στο Newton Mearns της Γλασκώβης.
Η γυναίκα του αποκάλυψε ότι ο σύζυγος της έχει χάσει τη συγκέντρωση του, δεν μπορεί να επικοινωνήσει πολύ  καλά κι έχει επηρεαστεί πολύ η ομιλία του. Μιλάει πολύ σπάνια, σχεδόν καθόλου.

Αναμένεται να ξεκινήσει καμπάνια, για να ξεκινήσουν έρευνες για το κατά πόσον επηρεάζουν οι κεφαλιές στο ποδόσφαιρο, τον εγκέφαλο των ποδοσφαιριστών και αν μπορούν να επιφέρουν ασθένειες όπως η άνοια.
Έχουν γίνει παρόμοιες έρευνες στο ράγκμπι, με την κυρία McNeill να δηλώνει ότι είναι άγνωστο αν η άνοια του συζύγου της οφείλεται στο ποδόσφαιρο, τονίζοντας: «Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για αυτό. Για τις κεφαλιές και τις πιθανότητες να επιφέρουν συγκλονιστικές επιπτώσεις στον εγκέφαλο, είναι κάτι που χρειάζεται περισσότερη συζήτηση».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *