Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Σέβεται τον Guardiola o Wenger

Ο Arsene Wenger τόνισε πως εκτιμά τον Guardiola ως προπονητή, αλλά και ότι έχουν ομοιότητες μεταξύ τους.

Οι δύο τεχνικοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την Κυριακή, καθώς η Manchester City υποδέχεται την Arsenal στο Etihad. Παρά το γεγονός πως τα πρώτα χρόνια τους στη δουλειά ήταν διαφορετικά, ο Γάλλος θεωρεί πως έχει πολλά κοινά με τον Ισπανό συνάδελφό του.

Ο Pep Guardiola δέχεται κριτική τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι «Πολίτες» έχουν χάσει έδαφος στο κυνήγι του τίτλου. Οι μέθοδοι του Καταλανού αμφισβητούνται αρκετά, με την ομάδα του να δυσκολεύεται να συνηθίσει την προπονητική του φιλοσοφία.

Ο Wenger ήρθε το 1996 στην Premier League, όντας σχετικά άγνωστος, ενώ ήταν ένας από τους πρώτους ξένους προπονητές στην ιστορία της κατηγορίας. Αναφερόμενος στην απόδοση του Guardiola στο διάστημα που βρίσκεται στη City, θυμήθηκε τη δική πρόσληψη πριν 20 χρόνια, ως απόδειξη του πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί για τους ξένους προπονητές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλσατού τεχνικού: » Ξεκίνησε από την Barcelona. Εγώ ξεκίνησα από μία ακαδημία. Δεν είναι το ίδιο, αλλά πρέπει να πώ πως τα έχει πάει εξαιρετικά και είναι ένας από τους πιο αξιοσέβαστους προπονητές στο παιχνίδι, αν όχι ο πιο αξιοσέβαστος. Κάθε τεχνικός έχει μια προσωπικότητα και μπορεί να δουλέψει μόνο με αυτή. Δεν μπορείς να αντιγράφεις έναν προπονητή, πρέπει να είσαι αυτός που είσαι. Στην Barcelona επηρεάστηκε από το Johan Cruyff, την περίοδο που ήταν παίκτης. Θεωρώ πως έχει δυνατά πιστεύω και για μένα αυτό είναι το σημαντικότερο για έναν προπονητή. Οι τακτικές μας είναι παρόμοιες, θέλει να παίζει. Αν τον εκτιμώ;Φυσικά. Έπρεπε να φέρω εφημερίδες από όταν ήρθα εδώ, για να βλέπατε πως είναι πιο εύκολα σήμερα για έναν ξένο προπονητή. Όταν ήρθα εδώ, υπήρχαν δυσκολίες για τους ξένους προπονητές. Σήμερα είναι δύσκολα για τους Άγγλους, αυτό είναι που έχει αλλάξει. Οι άνθρωποι είναι πάντα αντίθετοι στις ριζικές αλλαγές. Είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν κάτι, μόνο αν είναι επιτυχημένο. Η δουλειά μας είναι να δεχόμαστε πάντα πως θέλετε τη δική σας φιλοσοφία, αλλά την κατάλληλη στιγμή και όταν πάτε κάπου, μερικές φορές πρέπει να μελετήσετε τι συμβαίνει και να το φέρετε στη φιλοσοφία σας. Σε ένα σημείο που θα ξέρετε ότι μπορείτε να το υιοθετήσετε «.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *