Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

«Σπόντα» Wenger για τους δανεικούς της Chelsea

«Αιχμές» κατά της Chelsea για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τους νεαρούς ποδοσφαιριστές άφησε για ακόμη μια φορά ο τεχνικός της Arsenal, Arsene Wenger.

Ο Αλσατός προπονητής αναφέρθηκε στο ζήτημα των δανεικών και τόνισε πως είναι πρόβλημα για το σύγχρονο ποδόσφαιρο το να μπαίνουν τα οικονομικά συμφέροντα των ομάδων πάνω από την εξέλιξη των νεαρών παικτών, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τους μπλε, που έχουν πλέον 30 δανεικούς (ήταν 32 μέχρι πριν λίγες μέρες) σε διάφορους συλλόγους της Ευρώπης.

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Επενδύεις πολλά σε παίκτες καθώς έχεις δαπανήσει τεράστια ποσά, και επειδή στην ηλικία των 20 ετών δεν μπορείς να πάρεις τόσα πολλά χρήματα από αυτούς, τους κρατάς σαν παρακαταθήκη. Αυτό δεν είναι σωστό», υπογράμμισε αρχικά ο Wenger στο περιοδικό των Gunners, προσθέτοντας:

«Κοιτάζοντας τον αριθμό των δανεικών εδώ και εκεί, καταλαβαίνεις πως το όλο σύστημα πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς έχουμε δύο ειδών λύσεις: η πρώτη είναι να συνεχίσεις να βελτιώνεις ποδοσφαιριστές, η δευτερη είναι απλώς να βεβαιωθείς πως η επένδυσή σου είναι ασφαλής. Αυτός όμως δεν είναι ο σωστός τρόπος σκέψης, είναι ωστόσο η φυσική αντίδραση των συλλόγων».

Έπειτα, πρότεινε και τη δική του λύση στο ζήτημα αυτό: «Ίσως θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε την πιθανότητα για ορισμένους συλλόγους να έχουν έναν σύλλογο της League One (σ.σ. τρίτης κατηγορίας) σαν ακαδημίες. Έπειτα, ένας περιορισμός στον αριθμό των παικτών που μπορείς να έχεις στις τάξεις σου θα βοηθούσε. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί τώρα το σύστημα, επιτρέπει στους πλουσιότερους συλλόγους να παίρνουν τους καλύτερους νεαρούς παίκτες , όπου όμως έχουν μικρότερες ευκαιρίες να εξελιχθούν, επομένως θα έπρεπε να κάνουμε το σύστημα να μοιράζει τους καλύτερους νέους παίκτες ισομερώς».

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *