Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Συμφώνησαν City-Tottenham για Walker

Μια από τις σπουδαιότερες και πιο πολυαναμενόμενες προσθήκες του καλοκαιριού ετοιμάζεται να ολοκληρώσει η Manchester City, αφού συμφώνησε με την Tottenham για την αγορά του διεθνούς Άγγλου, Kyle Walker.

Μετά από ένα «σίριαλ» διαπραγματεύσεων, οι δύο σύλλογοι έδωσαν τα χέρια στα 50 εκατομμύρια λίρες και ο δεξιός μπακ των «Spurs» ενδέχεται να γίνει σύντομα κάτοικος Etihad. Μάλιστα, με το ποσό αυτό η City θα καταρρίψει για μια ακόμη φορά ρεκόρ δαπάνης για αμυντικό, αυτή τη φορά κάνοντας μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ, σύμφωνα με το Sky Sports.

Ο Walker ήταν σαφές από την αρχή του καλοκαιριού πως αποτελούσε τον πρωταρχικό στόχο του Pep Guardiola για το δεξί άκρο της άμυνας της ομάδας του, μετά τις αποχωρήσεις των Pablo Zabaleta και Bacary Sagna, ενώ η ομάδα του ήδη απέτυχε να κάνει δικό της τον Dani Alves. Έτσι, θα γίνει το τρίτο θερινό μεταγραφικό απόκτημα των «Citizens» μετά τους Ederson Moraes και Bernardo Silva.

Ο 27χρονος άσος αποτελεί ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ στον κόσμο αυτή τη στιγμή και μένει να φανεί με ποιον παίκτη θα τον αντικαταστήσει ο Mauricio Pochettino στο Λονδίνο. Την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε 39 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και ψηφίστηκε και στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Να σημειωθεί πως το deal ενδέχεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος της εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με το Sky Sports η City βρίσκεται κοντά σε συμφωνία και με τη Monaco για τον αριστερό της μπακ, Benjamin Mendy. Τέλος, ποσοστό από την πώληση του Walker θα λάβει και η Sheffield United, καθώς διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης από όταν τον παραχώρησε στην Tottenham.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *