Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Το Πανόραμα της 15ης αγωνιστικής της Championship

Η 15η αγωνιστική της φετινής Championship επιφύλασσε κάποιες ανακατατάξεις στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αλλά και στις θέσεις των play-offs, ενώ όσων αφορά την ουρά της βαθμολογίας η κατάσταση παρέμεινε η ίδια.

Στα παιχνίδια που ξεχώρισαν η Sheffield-United ηττήθηκε 1-0 από την QPR στο Loftus Road και έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας,το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Sylla μόλις στο 4ο λεπτό μετά από κακό υπολογισμό του τερματοφύλακα των “λεπίδων” Jamal Blackman, ο οποίος συγκρούστηκε με τον συμπαίκτη του Carter-Vickers.

Τη θέση της United στην κορυφή πήρε η Wolves, μετά το άνετο πέρασμα της από την έδρα της Norwich με 2-0. Το σκορ άνοιξε με κεφαλιά ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός Willy Bolly στο 18′ λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 72′ ο Bonatini, πετυχαίνοντας το 9ο του γκολ στη σαιζόν.

Στην 2η θέση πέρασε η Cardiff, η οποία με τη σειρά της νίκησε εύκολα 3-1 την Ipswich εντός έδρας. Το χορό των γκολ άνοιξε μόλις στο 12′ από τον Junior Hoilett με βολέ μέσα από την περιοχή, ενώ το δεύτερο τέρμα για λογαριασμό των Bluebirds, πέτυχε ο Bongle ένα λεπτό μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου. Δύο ακόμη τέρματα μπήκαν στα τελευταία λεπτά, αρχικά η Ipswich μείωσε στο 90′ σε 2-1 με σκόρερ τον Celina, ένα όμως λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον Ward.

Τέλος στην μάχη των play-offs η Derby επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας της Leeds στο ντέρμπι της αγωνιστικής και προσπέρασε την αντίπαλο της ανεβαίνοντας στην 5η θέση, αφήνοντας τα “Παγώνια” στην 6η. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό με τον Γερμανό επιθετικό της Lasogga με σουτ από κοντινή απόσταση. Στο δεύτερο ημίχρονο τα Κριάρια γύρισαν το παιχνίδι, ισοφαρίζοντας αρχικά στο 72′ με τον Winnall, μετά τη σέντρα του Forsyth και έκαναν την ολική ανατροπή στο 80′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του ίδιου παίκτη. Δύο βαθμούς πάνω από την Derby στην 4η θέση ανέβηκε η Bristol City μετά την εκτός έδρας νίκης της με 2-0 με αντίπαλο την Fulham Craven Cottage. Τα δύο τέρματα της City πέτυχαν οι Reid και Smith στο 1ο ημίχρονο.

Τέλος στο ντέρμπι των ουραγών μεταξύ Sunderland και Bolton στο Stadium of Light είχαμε χορταστική ισοπαλία 3-3, ένα αποτέλεσμα που διατήρησε τους Trotters στην τελευταία θέση με μόλις 8 βαθμούς ενώ οι Μαύρες Γάτες παραμένουν στην 3η θέση από το τέλος ισόβαθμη με την Burton, 2 βαθμούς από την τελευταία ομάδα που σώζεται, την Birmingham City η οποία αντιμετωπίζει σήμερα την Brentford στην έδρα της. Προηγήθηκε η Bolton με τον Ameobi στο 32ο λεπτό, οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν παίρνοντας το προβάδισμα με δύο γκολ του Grabban. Με τη σειρά τους οι φιλοξενούμενοι ξαναπήραν το προβάδισμα με δύο γρήγορα τέρματα, τελικά όμως ήρθε στο 79΄ο McNair να σώσει το βαθμό για την ομάδα του γράφοντας το τελικό 3-3.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής της Championship

Burton-Barnsley 2-4 (37′ Lund, 45’+3 Dyer, 21′ Isgrove, 40′ Potts, 73′ Williams, 87′ Barnes)

Cardiff-Ipswich 3-1 (12′ Hoilett, 46′ Bogle, 90’+1 Ward, 90′ Celina)

Fulham-Bristol City 0-2 (29′ Reid, 40′ Smith)

Hull City-Middlesbrough 1-3 (72′ Grosicky, 13′ Braithwaite, 36′ Assombalonga, 85′ πεν Leadbitter)

Leeds-Derby 1-2 (7′ Lasogga, 72′ & 80′ πεν Winnall)

Norwich-Wolverhampton Wanderers 0-2 (18′ Boly, 72′ Bonatini)

QPR-Sheffield-United 1-0 (4′ Sylla)

Sheffield Wednesday-Millwall 2-1 (3′ Reach, 43′ Rhodes, 13′ Elliott)

Sunderland-Bolton 3-3 (45′ & 57′ Grabban, 79′ McNair, 32′ Ameobi, 60′ Madine, 67′ Henry)

Reading-Nottingham Forrest 3-1 (13′ & 70′ Swift, 78′ αυτ Smith, 86′ Osborn)

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου

Birmingham City-Brentford

Preston-Aston Villa

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *