Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Το Πανόραμα της 20ης αγωνιστικής της Championship

 

Στα παιχνίδια του Σαββάτου είχαμε την επιστροφή στις νίκες για την πρωτοπόρο Newcastle μετά από δύο συνεχείς ήττες, και τι νίκη 4-0 εναντίον της Birmingham στο St Jame’s Park, την παραμονή της Reading στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας και συγκεκριμένα στην τρίτη θέση μετά την εντός έδρας νίκη της με 2-1 εναντίον της Sheffield Wednesday.



Επιπλέον είδαμε την μέχρι πρότινος δεύτερη της βαθμολογίας Norwich να χάνει για 6η φορά στα τελευταία επτά παιχνίδια της, αυτή τη φορά ηττήθηκε 2-1 από την Barnsley, την Huddersfield να επιστρέφει στις θέσεις των play-offs πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη μετά τις 22 Οκτωβρίου, επικρατώντας με 2-1 της Bristol City.

Τέλος στο παιχνίδι της Παρασκευής η Brighton έκαμψε την αντίσταση της Leeds με 2-0 και πλησίασε στον ένα βαθμό την πρωτοπόρο Newcastle, ενώ η Leeds παρέμεινε στις θέσεις των play-offs και συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση.

Καρακάξες τεσσάρων αστέρων

Η επιστροφή στις νίκες για την Newcastle ήρθε με σχετική άνεση όπως δείχνει και το τελικό σκορ (4-0) επί της Birmingham, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον killer της Dwight Gale που πέτυχε χατ-τρικ και έφτασε τα 16 γκολ στο πρωτάθλημα και το άλλο γκολ πέτυχε ο Gouffran.

Στις αρχές του β’ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό κρίθηκε η νίκη της αρμάδας του Rafa Benitez, καθώς το σκορ είχε γίνει 3-0 από τα δύο τέρματα του Gale και το ένα του Gouffran και το μόνο που απέμενε ήταν να δούμε ποιο θα ήταν το τελικό σκορ, τελικά αυτό ήταν το 4-0 που σφράγισε το χατ-τρικ του Gale.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να προβάλουν την παραμικρή αντίσταση στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και μοιραία επέκτειναν το αρνητικό τους σερί με αντίπαλο την Newcastle, μετρώντας πλέον πέντε συνεχείς ήττες από την ίδια αντίπαλο, μένοντας παράλληλα εκτός των θέσεων που οδηγούν στα play-offs.

Οι γλάροι συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις

Η Brighton παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Newcastle μετά την νίκη της (2-0) επί της Leeds, μια νίκη που εν πολλοίς κρίθηκε από την αποβολή του Kalvin Phillips για χέρι μέσα στην αντίπαλη περιοχή,στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου (23′) και την εύστοχη εκτέλεση του Murray στο κερδισμένο πέναλτι της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι έπρεπε να περιμένουν μέχρι το 83ο λεπτό της αναμέτρησης για να κλειδώσουν τη νίκη, καθώς τότε ο Ισραηλινός επιθετικός της Hemed με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το τελικό σκορ.

Μέχρι να έρθει να εξασφαλιστεί η νίκη, η ομάδα του Chris Hughton εκτός απ’ το πρώτο γκολ, δημιούργησε 2-3 καλές ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμα της ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν οπισθοχωρήσει κι άλλο μετά την αποβολή του Phillips, με συνέπεια να παρουσιάζονται εντελώς ακίνδυνοι μπροστά από την αντίπαλη περιοχή.

Ένας Ολλανδός έκανε τη διαφορά για τους Royals

Μια αγωνιστική μετά τον διασυρμό της με 5-0 από την Fulham η Reading επέστρεψε στις νίκες και παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογία, μετά την επικράτηση της με 2-1 σε βάρος της Sheffield Wednesday.

Η ομάδα του Jaap Stam είχε την υπεροχή στο α’ ημίχρονο, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει ξεκάθαρες ευκαιρίες, μπροστά από την αντίπαλη εστία. Αντιθέτως οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να προηγηθούν στην πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία στις αρχές του β’ ημιχρόνου, με τον Lucas Joao να την σπαταλάει για την ομάδα του, στέλνοντας την μπάλα μερικά μέτρα άουτ.

Στο 57′ όμως οι γηπεδούχοι πήραν εν τέλει το προβάδισμα με σκόρερ τον Beerens, το σουτ του οποίου κόντραρε σε αντίπαλο και ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 76′ μετά από κεφαλιά-πάσα του Kermorgrant.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι είχαν κριθεί ο Fletcher στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων μείωσε σε 2-1 για τις “κουκουβάγιες” και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει για την ομάδα του στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Al-Habsi όμως του αρνήθηκε το γκολ, σώζοντας την ομάδα του διώχνοντας το σουτ του Σκωτσέζου με σπουδαία επέμβαση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Brighton-Leeds 2-0 (23′ πεν Murray, 82′ πεν Hemed)

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2015

Aston Villa-Wigan 1-0 (88′ Grealish)

Barnsley-Norwich 2-1 (12′ Bradshaw, 40′ Hourihane, 52′ Oliveira)

Brentford-Burton 2-1 (11′ & 53′ Hogan, 27′ Ward)

Huddersfield-Bristol City 2-1 (10′ Kachunga, 58′ Wells, 33′ Abraham)

Ipswich-Cardiff 1-1 (52′ Varney, 38′ Gunnarsson)

Newcastle-Birmingham 4-0 (18′,53′ & 77′ Gayle, 47′ Gouffran)

Reading-Sheffield Wednesday 2-1 (57′ & 76′ Beerens, 90’+2 Fletcher)

Rotherham-QPR 1-0 (24′ Brown)

Wolves-Fulham 4-4 (22′ Hause, 65′ Doherty, 74′ Cavaleiro, Edwards 90′, 32′ Johansen, 39′ & 90’+4 Ayite, 42′ Cairney)

Preston-Blackburn 3-2 (18′ & 31′ πεν Johnson, 80′ Robinson, 22′ & 70′ Graham)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *