Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Το παρελθόν συναντά το παρόν!

Με αφορμή την αλλαγή και την ανανέωση του englishfootball.gr, 5 παλιότερα μέλη του site αναπολούν την περίοδο που βρίσκονταν στην ομάδα και δίνουν τις ευχές τους.

Αντώνης Ψαριανός

Στο englishfootball.gr είχα την τύχη να εργαστώ για τέσσερα χρόνια, τα δύο πρώτα ως συντάκτης κι ύστερα ως αρχισυντάκτης. Πρόκειται για τα πρώτα μου βήματα στον χώρο της δημοσιογραφίας σε μια πλατφόρμα που προσφέρεται για νέους και φιλόδοξους που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο. Η «ζεστασιά» και το κλίμα της ιστοσελίδας είναι δύο χαρακτηριστικά που δεν θα ξεχάσω ποτέ, όπως και το γεγονός πως οι περισσότεροι συντάκτες είναι νεαρής ηλικίας που συνεχώς θέλουν να μαθαίνουν. Ευελπιστώ μια ημέρα να επιστρέψω στο έμψυχο δυναμικό του englishfootball.gr, το οποίο ξεκινά μια καινούρια σελίδα στην οκταετή πορεία του. Εύχομαι τα καλύτερα απ’ τα βάθη της καρδιάς μου για τη νέα αρχή.

Μάνος Κασσωτάκης

Τo englishfootball.gr είναι πάντα στην καρδιά μου, για πολλούς λόγους. Το ότι είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του είναι ο πλέον προφανής. Σε αυτό πρωτοέγραψα στοίχημα, αλλά και διαδικτυακά για Σκωτία. Αποτέλεσε την είσοδο μου στο διαδίκτυο και υπάρχει ακόμα μεγάλος όγκος άρθρων και αφιερωμάτων μου σε αυτό, στα οποία ανατρέχω συχνά με νοσταλγία, και για να αντλήσω πληροφορίες. Εδώ όμως δεν μιλάμε για προσωπικές πρώτες, αλλά για τη μοναδική πρωτιά του ίδιου του englishfootball.gr. Είναι το πρώτο site που ασχολήθηκε αποκλειστικά με το αγγλικό -και το βρετανικό κατ’ επέκταση, αφού έχει μπόλικη Σκωτία- ποδόσφαιρο. Το πρώτο -πιστεύω- εξειδικευμένο site γενικά για ξένο ποδόσφαιρο, και είμαι περήφανος που συνέβαλλα σε αυτό. Για πρώτη φορά εμφανίστηκαν σε site αναλυτικά previews και reports αγώνων από τα πρωταθλήματα Αγγλίας και Σκωτίας, μια αδιαμφισβήτητη πρωτιά. Θεωρώ πρωτοποριακό και το ότι ονόματα παικτών, ομάδων και γηπέδων γράφονται στα αγγλικά. Κάθε άρθρο και αφιέρωμα που θα βρείτε είναι αποτέλεσμα δουλειάς, εμπεριστατωμένης μελέτης, και κατάθεσης ψυχής του συντάκτη. Χαίρομαι που εξακολουθεί να υπάρχει, να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται, στηριζόμενο κυρίως σε νέα παιδιά, με γνώμονα πάντα την έγκυρη ενημέρωση, έτοιμο να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Μπορεί στη συνέχεια να βγήκαν κι άλλοι ιστότοποι και blogs στο ίδιο αντικείμενο (υπάρχει ένα ανάλογο από την αφεντιά μου, αποκλειστικά για τη Σκωτία), όμως το englishfootball.gr είναι το πρωτότυπο, το αυθεντικό, και το πρώτο στο είδος του. Όλα τα άλλα απλά έπονται.

Λεωνίδας Γεωργούλος

Αν μου ζητούσε κάποιος να περιγράψω με λίγες λέξεις την εμπειρία του englishfootball μάλλον θα το έθετα έτσι: “το πρώτο μου μεγάλο δημοσιογραφικό σχολείο”.
Το site και ο δη ο Γιάννης Σκοτίδας μου έδωσαν την ευκαιρία στα κάτι περισσότερο από δύομισι χρόνια που βρισκόμουν στην ομάδα του (γιατί πάντα ως τέτοια λειτουργούν τα μέλη του, τόσο στα καλά όσο και στα δύσκολα) να αναλάβω αρμοδιότητες που μέχρι τότε μόνο ως κάτι απόμακρο άκουγα.
Ως απλός συντάκτης αρχικά και εν συνεχεία με την ανάληψη της αρχισυνταξίας του και της «εκπαίδευσης» των νεότερων, επωμίστηκα ρόλους που θαρρώ η εμπειρία τους θα με συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμη.
Θέλω να ευχηθώ στα παιδιά που συνεχίζουν στον…αγώνα για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, να συνεχίσουν δυναμικά και στην επικείμενη ανανεωμένη version της σελίδας, ακολουθώντας με το ίδιο μεράκι τις προσπάθειες των ανθρώπων που ξεκίνησαν πρώτοι στη χώρα μας μέσα από το englishfootball.gr να μεταφέρουν σε καθημερινή βάση τα βρετανικά ποδοσφαιρικά δρώμενα στις οθόνες μας.

Σάββας Μάρρος

Λένε πως η πρώτη αγάπη είναι παντοτινή. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα πρώτα κοριτσίστικα μάτια που σε έκαναν να χάσεις το μυαλό σου, αλλά και για την πρώτη φορά που προσπάθησες κάτι καινούργιο. Που συμμετείχες σε μια προσπάθεια ποιοτική, και που ήξερες πως ότι λίγο η πολύ έδωσες εκεί, άξιζε τον κόπο.
Κάτι τέτοιο ήταν για μένα η συμμέτοχη μου στο www.englishfootball.gr. Μια σελίδα που πάλεψε από την πρώτη μέρα να τιμήσει το αντικείμενο με το όποιο ασχολήθηκε. Το ποδόσφαιρο στην Μεγάλη Βρετάνια είχε στην χωρά μας μια σελίδα που του άξιζε. Και πλέον, στην καινούργια προσπάθεια του site, είναι δεδομένο ότι οι συντελεστές θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο. Μακριά από την ζοφερή ελληνική πραγματικότητα. Έτσι για να ασχοληθούμε με αυτό που μας αρέσει, όπως πραγματικά του αξίζει.
Κάθε επιτυχία στην ανανεωμένη προσπάθεια του www.englishfootball.gr

Βασίλης Κόλλιας

Με αφορμή το νέο εικαστικό πρόσωπο του αγαπημένου μας website www.englishfootball.gr, θα ήθελα να ευχηθώ στη δημοσιογραφική ομάδα του πολλές επιτυχίες, ειδησεογραφικές «πρωτιές», αφοσίωση και στόχευση στην έγκαιρη ενημέρωση των φίλων του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Είχα την χαρά και την ευκαιρία να είμαι επί σειρά ετών μέλος αυτής της ομάδας, σχολιάζοντας την επικαιρότητα και αρθρογραφώντας στην μόνιμη στήλη ‘Σαν Σήμερα’, αναζητώντας την είδηση και την αναπόληση μεγάλων και σημαντικών γεγονότων από τις σελίδες της ιστορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Κατανοώντας πόσο σπουδαίος είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου-αρθρογράφου στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της πληροφόρησης, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συντελεστές του website καλή συνέχεια στο έργο τους και στην ίδια τη σελίδα να εξακολουθεί να παραμένει ελκυστική και καινοτόμα απέναντι στο αναγνωστικό κοινό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *