Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Όλες οι μεταγραφικές κινήσεις του Σαββατοκύριακου στο Νησί

Ιδιαίτερα μεγάλη κινητικότητα υπήρξε και αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αγγλία, με τους συλλόγους της Premier League, με εκείνη του Alvaro Morata να ξεχωρίζει.

Η Manchester City προχωρά πολύ γρήγορα για να καλύψει τα κενά στην άμυνά της, ενώ η Arsenal πασχίζει για να κρατήσει δύο από τους βασικούς της ποδοσφαιριστές.

Επίσημα, λοιπόν, παίκτης της Chelsea για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι ο Morata, ο οποίος έγινε η ακριβότερη μεταγραφή της Chelsea αλλά και ακριβότερη Ισπανού παίκτη στην ιστορία, ξεπερνώντας τον Fernando Torres που κρατούσε και τα δύο αυτά ρεκόρ. Ο 24χρονος φορ έγινε η τέταρτη προσθήκη του Antonio Conte για φέτος και το κόστος της έφτασε τα 70 εκατομμύρια λίρες. Οι «μπλε» τώρα σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους και σύμφωνα με το Sky Sports θέλουν τους Malang Sarr (αμυντικός, 18) και Oxlade Chamberlain από Nice και Arsenal αντίστοιχα.

Η δεύτερη ομάδα που κινήθηκε δυναμικά είναι η Manchester City. Η ομάδα του Pep Guardiola έφτασε σε συμφωνία με τη Monaco στα 51 εκατομμύρια λίρες για την απόκτηση του Benjamin Mendy, ενώ σήμερα το πρωί ανακοίνωσε και τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου Danilo από τη Real Madrid έναντι 26,9 εκατομμυρίων. Έτσι, μετά και τον Kyle Walker ο Καταλανός τεχνικός βλέπει ξανά σιγά σιγά τις θέσεις στα μπακ να γεμίζουν. Αντίθετα, ο Alexandar Kolarov αποχώρησε μετά από μια επταετία στη City υπογράφοντας στην ιταλική Roma έναντι 4,4 εκατομμυρίων λιρών.

Η Arsenal από τη μεριά της δίνει μάχη για να κρατήσει τους Alexis Sanchez και Oxlade Chamberlain, όμως δεν θα είναι εύκολο. Και των δύο παικτών τα συμβόλαια εκπνέουν σε ένα χρόνο από τώρα και αρνούνται να υπογράψουν επέκταση. Για τον μεν Sanchez λέγεται πως η Paris Saint-Germain ετοιμάζει προσφορά ύψους 35 εκατομμυρίων λιρών, με τα ίδια σενάρια να θέλουν τον Χιλιανό να έχει ήδη ταξιδέψει στο Παρίσι. Όσον αφορά τον «Ox», η Chelsea παλεύει να αποσπάσει την υπογραφή του, καθώς αποτελεί στόχο του Conte, όμως οι «Gunners» δύσκολα θα τον δώσουν σε ανταγωνιστική ομάδα.

Στο στρατόπεδο της Liverpool, μετά τον Andrew Robertson άπαντες περιμένουν με ενδιαφέρον την υπόθεση του Virgil van Dijk, ο οποίος θέλει να αποχωρήσει από τη Southampton. Οι «Reds» είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι θέλουν τον Ολλανδό αμυντικό των «Saints» και θα περιμένουν να δουν τι θα συμβεί με την περίπτωσή του, αφού τώρα προπονείται μόνος του. Από την άλλη πλευρά, ο Jurgen Klopp επιθυμεί οπωσδήποτε να κρατήσει τον Philippe Coutinho στο Anfield, με τη Barcelona να επιμένει για την απόκτησή του.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες κινήσεις του διημέρου, η West Ham βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για τη μεταγραφή του Badou N’Diaye από την Osmanlispor, ενώ ανακοίνωσε την απόκτηση του Marko Arnautovic από τη Stoke City έναντι ποσού-ρεκόρ για το σύλλογο, το οποίο ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί. Αντίθετα, ο πορτιέρο των «Hammers», Darren Randolph αποχώρησε με προορισμό τη Middlesbrough, αφού μετά την απόκτηση του Joe Hart δεν χωρούσε στο London Stadium.

Η «Boro» από τη μεριά της αποχαιρέτησε τον Ουρουγουανό Christian Stuani, ο οποίος μεταγράφηκε στη «νεοφώτιστη» ισπανική Girona. Η Arsenal λέγεται πως απέρριψε πρόταση ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών από τη West Brom για τον Kieran Gibbs, ενώ ο Matteo Darmian της Manchester United ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στο Old Trafford.

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *