Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Άνετα η Everton, έπιασε κορυφή ο Lukaku

Δίχως να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση, η Everton ξεπέρασε το εμπόδιο της West Bromwich επικρατώντας με 3-0 στο Goodison Park και ουσιαστικά σχεδόν «σφράγισε» την έβδομη θέση της Premier League.

Ο Romelu Lukaku πέτυχε το τρίτο τέρμα της ομάδας του και έφτασε τα 19 συνολικά, πιάνοντας τον Harry Kane στην κορυφή της λίστας των σκόρερ. Kevin Mirallas και Morgan Schneiderlin τα υπόλοιπα δύο τέρματα των Toffees, δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Tony Pulis.

Το ματς

Ο Pulis επέλεξε να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα τον Hal Robson-Kanu αντί του Salomon Rondon στην κορυφή, μια επιλογή που δεν τον δικαίωσε, ενώ ο Ronald Koeman από την άλλη άφησε στον πάγκο τους Idrissa Gueye και Ademola Lookman και παρατάχθηκε με Mirallas και Ross Barkley γύρω από τον προωθημένο Lukaku.

Η Everton μπήκε από την αρχή πιο δυναμικά και πίεσε από τα πρώτα λεπτά για ένα γκολ, με τον Lukaku να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 16′. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Kanu από τον Ashley Williams και έχασαν και μια ευκαιρία με τον Nacer Chadli, πριν έρθει το γκολ των Toffees.

Ο Mirallas με τη συμπλήρωση 39 λεπτών αγώνα, με ριμπάουντ άνοιξε το σκορ για την Everton (1-0) και έδιωξε το άγχος πριν το ημίχρονο, για να φτάσει η σειρά των Toffees να ζητήσουν πέναλτι στις καθυστερήσεις, το οποίο επίσης δεν καταλογίστηκε.

Ωστόσο, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, με τον Schneiderlin. Ο πρώην άσος της Manchester United νίκησε τους Jake Livermore και Ben Foster και με σουτ έγραψε το 2-0 για την ομάδα του, δίνοντας ασφαλές προβάδισμα.

Η κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος που, με εξαίρεση ελάχιστες εκλάμψεις των Baggies, δεν απειλήθηκαν, στο 300ό παιχνίδι του Pulis στην Premier League. Ο Barkley είχε μια ευκαιρία να γράψει το 3-0 στο 61′, για να το πετύχει τελικά ο Lukaku οκτώ λεπτά πριν τη λήξη, με δυνατή κεφαλιά από σέντρα του Άγγλου μέσου.

Έτσι λοιπόν, η Everton παρέμεινε 7η με 47 βαθμούς πλέον, τη στιγμή που οι Baggies «κόλλησαν» για δεύτερη αγωνιστική στους 40 και ουσιαστικά βλέπουν την επτάδα να απομακρύνεται.

Συνθέσεις

Everton: Robles, Williams, Jagielka, Coleman, Baines (46′ Funes Mori), Schneiderlin, Barry (84′ Calvert-Lewin), Davies, Barkley, Mirallas (71′ Gueye), Lukaku

West Brom: Foster, McAuley, Evans, Dawson, Nyom, Fletcher, Livermore, McClean (75′ Brunt), Yacob (79′ Morrison), Chadli, Robson-Kanu (76′ Rondon)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *