Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Άνετη επικράτηση για Arsenal

Η Arsenal επιβλήθηκε με 3-1 της Stoke στο Στάδιο Emirates για τη 15η αγωνιστική της Premier League.

Η ομάδα του Mark Hughes μπήκε με σκοπό να κρατήσει το μηδέν, χτυπώντας στην αντεπίθεση. Μέχρι ενός σημείου το πέτυχε, καθώς ευτύχισε να προηγηθεί στο 29’ με πέναλτι του Adam. Από και πέρα το πλάνο της πήγε περίπατο, καθώς η Arsenal κυριάρχησε στο υπόλοιπο παιχνίδι. Οι «Κανονιέρηδες» ανέτρεψαν το σκορ, χάρη σε τρία γκολ από τους Walcott (42’), Ozil (49’) και Iwobi (75’). Με τη νίκη αυτή βρίσκονται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με 34 πόντους μαζί με την Chelsea, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Στον αντίποδα, η Stoke απέτυχε να πάρει για ακόμη μια χρονιά θετικό αποτέλεσμα στο Emirates, βρισκόμενη πλέον στη 10η θέση με 19 βαθμούς.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν μόλις στο 3ο λεπτό, με το σουτ του Muniesa να εξουδετερώνεται από τον Petr Ceh. Ωραίο γύρισμα του Arnautovic στο πέναλτι, με τον Shaqiri να μην βρίσκει καλά την μπάλα. Η Arsenal απάντησε με καλή ευκαιρία στο 12’. Ο Mustafi πάσαρε στο Walcott, εκείνος σούταρε αλλά ο Grant είπε όχι. Η Stoke κέρδισε πέναλτι στο 27’, καθώς ο Xhaka χτύπησε με αγκωνιά τον Allen, εντός περιοχής. Ο Charlie Adam ανέλαβε την εκτέλεση, πετυχαίνοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά η προσπάθεια του Bellerin δεν είχε τύχη. Απάντηση για την ομάδα του Hughes στο 41’, με τον Arnautovic να μπαίνει στην περιοχή, αλλά το σουτ του κόντραρε στους αμυντικούς. Οι «Κανονιέρηδες» ξαναμπήκαν στο παιχνίδι ένα λεπτό αργότερα. Ο Sanchez βρήκε με μακρινή πάσα τον Bellerin, o Ισπανός έκανε το γύρισμα και ο Theo Walcott ισοφάρισε στο 42’. Νέα επίθεση με το Sanchez στο 44’, να στέλνει την μπάλα ψηλά. Στις καθυστερήσεις ο πολύ δραστήριος Bellerin, έκανε νέα σέντρα στην περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από τον Chamberlain.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με γκολ για την Arsenal. Ο Chamberlain βρήκε με όμορφη πάσα το Mesut Ozil, με το Γερμανό να κάνει τη λόμπα, κρεμώντας τον Grant, για το 2-1 στο 49’. Ο Άγγλος επιχείρησε να σκοράρει στο 59’ αλλά το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε από αριστερά, εξουδετερώθηκε από τον Grant. Ο νεοεισελθών Peter Crouch απείλησε με κεφαλιά στο 73’ στην πρώτη του επαφή, αλλά ο Cech απέκρουσε. Πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Iwobi πήρε την μπάλα από τον πεσμένο Sanchez και πλάσαρε τον Grant για το 3-1. Φανταστική ενέργεια του Walcott στο 82’. Ο Άγγλος απέφυγε δύο παίκτες, μπήκε στην περιοχή σούταρε, με τον τερματοφύλακα της Stoke να αποκρούει με το ένα χέρι, στην τελευταία μεγάλη φάση του παιχνιδιού.

 

Συνθέσεις:

Arsenal: Cech, Gabriel, Mustafi (Bellerin 25’), Koscielny, Monreal, Xhaka, Coquelin, Walcott, Ozil, Oxlade-Chamberlain (Iwobi 70’), Sanchez (Giroud 77’)

 

Stoke:  Grant, Johnson, Muniesa, Martins Indi, Pieters, Allen, Imbula, Shaqiri (Ngoy 86’), Adam (Sobhi 81’), Arnautovic, Diouf (Crouch 72’)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *