Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Άνετη Boxing Day για τη United

Η Manchester United επιβλήθηκε με 3-1 της Sunderland στο Old Trafford για τη 18η αγωνιστική της Premier League.

Οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενουμένων στο πρώτο μέρος, ωστόσο από τη στιγμή που άνοιξαν το σκορ με τον Blind στο 39′, όλα έγιναν πιο εύκολα. Δύο ακόμη γκολ από τους Ibrahimovic (81′) και Mata (86′) σφράγισαν τη νίκη. Πλέον, η United έφτασε την Tottenham και τους 33 βαθμούς στη βαθμολογία. Από την πλευρά της η Sunderland δεν κατόρθωσε να γίνει απειλητική σε κανένα σημείο του αγώνα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με το καταπληκτικό γκολ του Borini στο 90′. Με το αποτέλεσμα αυτό παρέμειναν στη 18η θέση της Premier League.

Το ματς

Ο Jose Mourinho παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3, έχοντας επθετική τριάδα τους Mata, Lingard και Ibrahimovic, ενώ ο Paul Pogba είχε εντολή να πατάει περιοχή ως κρυφός φορ. 4-3-3 και από τον David Moyes με το Larsson να επιστρέφει στο κέντρο και τον Borini να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Van Aanholt εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά στο 20’, με τον De Gea να διώχνει. Η United απάντησε στο 27’. Ο Pogba πήρε την μπάλα από το Lingard, σούταρε, με τον Pickford να τη βρίσκει με τα ακροδάχτυλα και να τη στέλνει στο δοκάρι. Νέα ευκαιρία για τη Sunderland στο 29’, με τον Defoe να κάνει το γέμισμα, αλλά τους Borini και Anichebe να μην μπορούν να νικήσουν τον Ισπανό τερματοφύλακα. Στο 39’ ο Paul Pogba εκμεταλλεύτηκε την απρόσεκτη απομάκρυνση του Djibonji, αλλά το βολέ του έφυγε άουτ. Στιγμές αργότερα η Manchester United άνοιξε το σκορ. Οι Ibrahimovic και Lingard έπαιξαν ωραίο ένα-δύο, με το Σουηδό να αφήνει για τον επερχόμενο Blind, που με συρτό σουτ έκανε το 1-0. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» απείλησαν άλλες δύο φορές στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Πρώτα, ο Pogba απέτυχε να νικήσει τον Pickford με γυριστό από το ύψος της μικρής περιοχής και στη συνέχεια, ο Mata με εκτέλεση φάουλ, υποχρέωσε τον Άγγλο να μπλοκάρει στη δεξιά του γωνία.

Το δεύτερο μέρος άνοιξε με τους γηπεδούχους να απειλούν με σουτ των Pogba, Ibrahimovic. Στο 66’ ο Σουηδός επιθετικός βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Pickford από πάσα του Mkhitaryan, με τον πορτιέρο της Sunderland να λέει όχι. Τελικά στάθηκε τυχερός στο 81’. Ο Pogba έκλεψε την μπάλα από τον Ndong, πάσαρε στον Ibrahimovic και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 2-0. Στο 86’ ο Σουηδός έγινε δημιουργός, αφού βρήκε το Mkhitaryan στην περιοχή και εκείνος με εναέριο τακουνάκι έκανε το 3-0. Οι «Μαύρες Γάτες» μείωσαν στο 90’. Ο Rojo με απρόσεκτο διώξιμο έστρωσε την μπάλα στον Borini, με τον Ιταλό να πιάνει το μονοκόματο σουτ, αφήνοντας άγαλμα τον De Gea.

Ενδεκάδες:

Manchester United: De Gea, Valencia, Jones, Rojo, Blind, Carrick, Herrera (Fellaini 84’), Pogba, Mata (Martial 74’), Lingard (Mkhitaryan 63’), Ibrahimovic

Sundrland: Pickford, Jones, Van Aanholt, Djibodji, Kone, Denayer, Ndong (Love 86’), Larsson (Khazri 83’), Borini, Anichebe, Defoe

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *