Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Έκανε «σκόνη» την Arsenal η Liverpool

Καταιγιστική εμφανίστηκε η Liverpool στο ντέρμπι ενάντια της Arsenal,ξεκαθαρίζοντας από το πρώτο κι όλας ημίχρονο ποιος είναι το αφεντικό στο Anfield,επικρατώντας με 4-0.

Η Liverpool εμφανίστηκε πολύ πιο δυνατή από την Arsenal,καθώς κατάφερε αμυντικά να <<σβήσει>> την επιθετική γραμμή των «Κανονιέρηδων» και ήταν εκεί για να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος της αμυντικής γραμμής της Arsenal.Ενδεικτικό παράδειγμα είναι τα στατιστικά των 2 ομάδων με τα σουτ στον στόχο να είναι 9 για τους γηπεδούχους και 0 για τους φιλοξενούμενους.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες στιγμές:

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους «Κανονιέρηδες»,καθώς μόλις στο 7′ ο Welbeck πήρε μία υπέροχη πάσα μέσα στην περιοχή από τον Alexis Sanchez και βρέθηκε αντιμέτωπος με τον τερματοφύλακα,αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Λίγα λεπτά αργότερα,στο 10′,δήλωσε και η Liverpool το παρόν,καθώς ο Salah κοντρόλαρε μία πάσα που πήρε μέσα στην περιοχή,με τον ίδιο να βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για να σκοράρει,αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Cech,κρατώντας το 0 στην εστία του.

Στο 17′ ο Joe Gomez με μία όμορφη σέντρα βρίσκει τον Firmino,ο οποίος σηκώνεται ψηλότερα από όλους και κερδίζει την κεφαλιά,στέλνοντας την μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία,με τον Cech να μην μπορεί να απομακρύνει.κάνοντας το 1-0 για τους «Reds».

Παρά το προβάδισμα,η Liverpool συνέχισε να είναι καταιγιστική και στο 19′ ο Henderson παίρνει μία έξοχη πάσα,αλλά σπαταλά μια μεγάλη ευκαιρία καθώς το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή,πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Ενώ η Arsenal βγήκε μπροστά με σκοπό να ισοφαρίσει πριν την ανάπαυλα,σε μία αντεπίθεση της Liverpool,o Firmino περνά την μπάλα στον Mane,στην άκρη της περιοχής και αυτός στέλνει την μπάλα με ένα σουτ στην κάτω δεξιά γωνία,με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και το σκορ να διευρύνεται στο 2-0.

Στο ίδιο τέμπο συνέχισε και στο 2ο ημίχρονο η Liverpool,με τον Cech στο 55′ να κάνει μία σπουδαία επέμβαση,νικώντας τον Salah,ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή,με στόχο την κάτω αριστερή γωνία.

Παρόλα αυτά 2 λεπτά αργότερα,ο Αιγύπτιος θα πάρει εκδίκηση,καθώς μετά την κακή λειτουργία της άμυνας της Arsenal,βρέθηκε ένας με έναν με τον Cech,νικώντας τον,κάνοντας το 3-0 για τους γηπεδούχους.

H Liverpol συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και δεν άργησε να βάλει και 4ο γκολ με τον Salah να βρίσκει με σέντρα το κεφάλι του Sturridge,με τον Βρετανό να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Liverpool: Karius.Gomez,Matip,Lovren,Moreno,Henderson, Can, Wijnaldum,Salah,Mane,Firmino

Arsenal: Cech,Holding,Koscielny,Monreal,Bellerin,Ramsey,Xhaka,Oxlade-Chamberlain,Ozil,Sanchez,Welbeck.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *