Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ένα ξεχασμένο ντεμπούτο και ένας ποδοσφαιρικός αγώνα με μια γεύση από κρίκετ

Σαν σήμερα το 1990 έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Arsenal ο Andy Cole, περνώντας σαν αλλαγή στην νίκη με 4-1 επί της Sheffield United στο Highbury, αυτή ήταν η μοναδική του εμφάνιση με την φανέλα των Gunners.

Ο σπουδαίος αυτός σκόρερ που ακούει στο όνομα Andy Cole, μπορεί να πέρασε και να μην ακούμπησε στο Λονδίνο και την Arsenal, όταν βρέθηκε όμως στην Newcastle το 1993 μέχρι και το 1995 που αποχώρησε, έδειξε την αδιαμφισβήτητη αξία του και την εκτελεστική του δυνότητα, καθώς σε 84 συμμετοχές πέτυχε 68 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Το ακόμη μεγαλύτερο ξεπέταγμα το έκανε φορώντας την φανέλα της Manchester United στην οποία έμεινε για μια επταετία (1995-2001), όπου συνέχισε να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα, αυτή την φορά βρίσκοντας και έναν ιδανικό παρτενέρ στο πρόσωπο του Teddy Sheringham, στην τρίτη του χρονιά στην ομάδα. Εκτός όμως από το εξαιρετικό δίδυμο που έφτιαξε μαζί με τον Sheringham, έφτιαξε μια εξίσου σπουδαία και αποτελεσματική συνεργασία με τον Dwight Yorke ειδικότερα την σαιζόν 1998-99 που η United κατέκτησε το τρεμπλ.

Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του Cole, το μοναδικό ερωτηματικό που παραμένει, είναι γιατί πραγματοποίησε μόλις 15 εμφανίσεις με το εθνόσημο των “τριών λιονταριών” στο στήθος, ενώ οι χρονιές του ήταν γεμάτες με γκολ.

Μια μέρα σαν σήμερα το 1923 το τότε γήπεδο της Darlington, Feethams ήταν αδύνατο να φιλοξενήσει την αναμέτρηση μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και της Chesterfield για την 3η κατηγορία, λόγω του παγωμένου “τερέν” και έτσι ο αγώνας έγινε στο κοντινό γήπεδο κρίκετ. Έτσι για την ιστορία τον αγώνα παρακολούθησαν 5,675 “γενναίοι” θεατές και είδαν την ομάδα τους να επικρατεί με 2-1.

Στην Αγγλία των αρχών του 20ου αιώνα αλλά και μετέπειτα, ήταν σύνηθες φαινόμενο να υπάρχουν αθλητές που ασχολούνται τόσο με το ποδόσφαιρο όσο και με το κρίκετ, όπως τα αδέλφια Denis και Leslie Compton. Η εγγύτητα αυτή που υπήρχε μεταξύ των δύο αθλημάτων δικαιολογείται, λαμβάνοντας υπ’όψιν, ότι κάποιες ποδοσφαιρικές ομάδες ξεκίνησαν σαν ομάδες κρίκετ, που αργότερα εξελίχθηκαν σε καθαρά ποδοσφαιρικές.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *