Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ανακοίνωσε Pellegrino η Southampton

Στην ανακοίνωση της πρόσληψης του Mauricio Pellegrino προέβη πριν λίγη ώρα η Southampton, μετά από συζητήσεις με αρκετούς προπονητές, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Claude Puel.

Οι «Saints» θα καθοδηγούνται πλέον από τον 45χρονο τεχνικό, ο οποίος μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στο τιμόνι της ισπανικής Alaves, πραγματοποιώντας μάλιστα μια πολύ καλή σεζόν. Ο Pellegrino ήταν το φαβορί για τη θέση, μαζί με τον Frank de Boer, ωστόσο τελικά προτιμήθηκε ο Αργεντινός, και ενώ τον ήθελε και η Crystal Palace. Το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι τριετούς διάρκειας.

Μάλιστα, ο νέος τεχνικός της Southampton γνωρίζει λίγο το αγγλικό πρωτάθλημα, καθώς ως ποδοσφαιριστής είχε περάσει από τη Liverpool το 2005, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, πριν κλείσει την καριέρα του στην Αlaves. Στο παρελθόν, έχει περάσει από τους πάγκους των Liverpool (βοηθός), Inter (βοηθός), Valencia, Estudiantes, Independiente και φυσικά της Alaves.

Φέτος κατάφερε να οδηγήσει την Alaves μέχρι τον τελικό του Copa del Rey, όπου τελικά η ομάδα του γνώρισε την ήττα από την κατά πολύ ισχυρότερη Barcelona. Έτσι, ξεκινά πλέον μια νέα εποχή για τους «Saints», οι οποίοι δεν έμειναν ικανοποιημένη από τη μία και μοναδική σεζόν του Puel στο τιμόνι τους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *