Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

«Αναστήθηκε» η Southampton

Μετά από πέντε συνεχόμενα παιχνίδια δίχως νίκη, η Southampton επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας με 2-1 της Middlesbrough στο Riverside Stadium.

Ο Jay Rodriguez ήταν στο επίκεντρο για τους «Saints» πετυχαίνοντας ένα τέρμα και δίνοντας την ασίστ στον Nathan Redmond για το δεύτερο. Το μόνο που κατάφερε η ήδη υποβιβασμένη «Boro» ήταν να μειώσει με τον Patrick Bamford στο 72ο λεπτό. Ανέβηκε στην 9η θέση η ομάδα του Claude Puel.

Το ματς

H Middlesbrough δεν είχε ουσιαστικό κίνητρο στο παιχνίδι και ουσιαστικά αγωνίστηκε καθαρά για λόγους γοήτρου, σε αντίθεση με τους «Saints» που ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες ώστε να κυνηγήσουν την 8η θέση. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με τον Bamford ο οποίος όμως κλείστηκε έγκαιρα από τον Martin Caceres.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Rodriguez εκμεταλλεύτηκε ωραία μια πάσα του Shane Long και άνοιξε το σκορ με χαμηλό σουτ για το 1-0 υπέρ της ομάδας του. Η «Boro» είχε ευκαιρία με τον Bamford και στην έναρξη του δευτέρου μέρους με τον νεαρό Άγγλο να μην είναι αποτελεσματικός, για να έρθει δύο λεπτά μετά ο Redmond να πετύχει το 2-0 δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Το γκολ αυτό αποσυντόνισε την ομάδα του Steve Agnew, η οποία στο 63′ υπέπεσε και σε πέναλτι από χτύπημα του Brad Guzan πάνω στον Long. Ωστόσο, ο Ιρλανδός φορ δεν κατάφερε να ευστοχήσει και έστειλε τη μπάλα πανω από την εστία. Τελικά, στο 72ο λεπτό οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ που έψαχναν με τον Bamford να σκοράρει εν τέλει με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Viktor Fischer. Η «Boro» έψαξε το γκολ της ισοφάρισης με τον Bamford και τον Calum Chambers στο τέλος, η Southampton είχε κι εκείνη μια καλή στιγμή με τον Rodriguez όμως το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος και η ομάδα του Puel έπιασε στην 8η θέση την West Brom.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *