Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ανεβαίνουν τα νούμερα στην υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων

Συγκλονίζουν τα νούμερα που έχουν προκύψει μέσα σε λίγες μέρες στην έρευνα για την υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία, τα οποία προκύπτουν από τις δηλώσεις των υπεύθυνων αστυνομικών, υπάρχουν 83 ύποπτοι και 98 σύλλογοι που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η έρευνα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς του αγγλικού ποδοσφαίρου, από ερασιτεχνικές κατηγορίες και ακαδημίες ή ομάδες νέων μέχρι και επαγγελματικές κατηγορίες με νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εκεί.

Μάλιστα ένας ο υπεύθυνος του εθνικού συμβουλίου που έχει αναλάβει την έρευνα δήλωσε ότι συνεχίζουν να λαμβάνουν συνεχώς κλήσεις με καταγγελίες για νέα περιστατικά.

Από τα μέχρι τώρα θύματα το 98% ήταν αγόρια μεταξύ 7 και 20 ετών. Υπάρχουν τουλάχιστον 639 επιβεβαιωμένες καταγγελίες από γραμμές βοήθειας που έχουν στηθεί από υπηρεσίες που ασχολούνται με υποθέσεις παιδιών αλλά και γραμμές που έχει διαθέσει για την υπόθεση η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του μπορεί να υπάρχουν υπόνοιες για 98 συλλόγους, ωστόσο δεν βρίσκονται όλοι αυτοί κάτω από στενή παρακολούθηση στα πλαίσια της έρευνας. Επίσης ο παραπάνω, φημολογούμενος μέχρι πρόσφατα, αριθμός καταγγελιών, που την προηγούμενη φορά είχε επιβεβαιωθεί ότι ήταν 350, συνέχισε να ισχύει μετά τις αναλύσεις των στοιχείων από τους ερευνητές.

Πλέον τα φερόμενα ως θύματα (μέχρι την επιβεβαίωση των λόγων τους από τις αναλύσεις των ερευνητών) έχουν αρχίσει να αυξάνονται σε κάθε μήκος και πλάτος του νησιού, αφού πέραν των ειδικών γραμμών βοήθειας υπάρχουν καθημερινά όλο και περισσότερα αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα που λαμβάνουν καταγγελίες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τελευταίο αστυνομικό τμήμα που έλαβε τέτοια καταγγελία ήταν το Gloucestershine Constabulary, αυξάνοντας τον αριθμό των τμημάτων σε περισσότερα από 20.

Από τους πολύ γνωστούς συλλόγους που έχουν εμπλακεί στην έρευνα μέχρι στιγμής είναι η Southampton και η QPR, που δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν πλήρως με την αστυνομία για να προσφέρουν κάθε βοήθεια που είναι μέσα στις δυνατότητες τους, αλλά και η Chelsea. Οι «μπλε» του Λονδίνου ξεκίνησαν μία εσωτερική έρευνα και δήλωσαν ότι θα παραδώσουν στους υπεύθυνους της αστυνομίας ότι στοιχεία προκύψουν που θα είναι σχετικά με την υπόθεση, ωστόσο στη συνέχεια ένας πρώην υπάλληλος της ομάδας αποκάλυψε ότι άνθρωποι του συλλόγου είχαν φτάσει σε διακανονισμό μαζί του στο δικαστήριο ώστε να μην μιλήσει για την υπόθεση. Πλέον αναμένονται περισσότερες εξελίξεις γύρω από την Chelsea, καθώς το όνομα της ακούστηκε ξανά στη συνέχεια της υπόθεσης με καταθέσεις ενός σκάουτερ.

Επίσης υπάρχουν στοιχεία ότι στην υπόθεση εμπλέκονται πολύ υψηλά στελέχη της F.A. τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε συσταθεί μία ειδική ομάδα ακαδημαϊκών με σκοπό να ερευνήσει αυτές τις υποθέσεις, όμως μετά από σχεδόν τρία χρόνια και αρκετές καταγγελίες η ομοσπονδία αποφάσισε ξαφνικά να κόψει τα κονδύλια με αποτέλεσμα να τερματιστεί απότομα η έρευνα. Ακαδημαϊκοί που συμμετείχαν σε εκείνη την ομάδα έκαναν λόγο για πίεση αλλά και εκβιασμούς από στελέχη της F.A., όπως και για απόκρυψη στοιχείων που είχαν ήδη προκύψει τότε με σκοπό την αποσιώπηση ολόκληρης της έρευνας.

 

* Στη φωτογραφία διακρίνουμε από αριστερά τους Paul Steward, David White, Steve Walters και Andy Woodward, οι αποκαλύψεις των οποίων έθεσαν τα θεμέλια για να πάρουν θάρρος όλο και περισσότερα άτομα να προβούν σε καταγγελίες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *