Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ανταλλαγή Sanchez – Pjanic θέλει η Juventus

Η ιταλική ομάδα επιθυμεί διακαώς να φέρει στο Τορίνο τον Alexis Sanchez και φαίνεται διατεθειμένη να προσφέρει ως αντάλλαγμα στην Arsenal τον Miralem Pjanic.

Αν προχωρήσει αυτή η ανταλλαγή, θα πρόκειται αναμφισβήτητα για τεράστια είδηση, η μεγαλύτερη αυτής της μεταγραφικής περιόδου. Ακόμα όμως δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε καν ότι ισχύει αυτή η πρόθεση της “Juve”.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η «μεγάλη κυρία» επιθυμεί να δημιουργήσει το δικό της φονικό επιθετικό τρίο απαρτιζόμενο από Gonzalo Higuain, Paulo Dybala και Alexis Sanchez για να ανταγωνιστεί τους Bale, Benzema, Ronaldo και Messi, Suarez, Neymar των Real και Barcelona αντίστοιχα. Μάλιστα, ιδανικά, δε θέλει καν να παραχωρήσει το Βόσνιο “trequartista”, όμως ο Arsene Wenger είναι μεγάλος θαυμαστής του και ίσως αυτό τον δελέαζε να παραχωρήσει τον καλύτερό του παίκτη.

Από τη σκοπιά της Arsenal, η συμφωνία σε μια τέτοια ανταλλαγή φαίνεται δύσκολη. Αρχικά, η ομάδα έχει καταστήσει σαφές πως αποτελεί προτεραιότητά της η διατήρηση στο δυναμικό της των Mesut Ozil και Alexis Sanchez, των 2 –ίσως- καλύτερων και σίγουρα ακριβότερων ποδοσφαιριστών της. Το να μην καταφέρει να συμφωνήσει σε επέκταση με το Χιλιανό και να αναγκαστεί να τον παραχωρήσει θα είναι μια τεράστια αγωνιστική αλλά κυρίως επικοινωνιακή ήττα. Ο σύλλογος του Λονδίνου θα φανεί και πάλι ως μια ομάδα η οποία δεν αποτελεί τελικό προορισμό στην καριέρα ενός σπουδαίου παίκτη, παρά μόνο ενδιάμεσος σταθμός για ένα πραγματικά κορυφαίο κλαμπ.

Καταλήγουμε λοιπόν πως εφόσον η Arsenal και ο Wenger θέλουν να αποδείξουν ότι οι χρονιές απόσβεσης του νέου γηπέδου ανήκουν στο παρελθόν, οφείλουν να κρατήσουν τον αστέρα τους, αρνούμενοι κάθε πρόταση περί παραχώρησής του. Αντιθέτως, πρέπει να τον πλαισιώσουν με αναλόγου επιπέδου παίχτες (και όχι τον Iwobi και τον Walcott). Μόνον έτσι η ομάδα του Λονδίνου θα μπορέσει να θεωρηθεί και πάλι διεκδικητής του πρωταθλήματος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *