Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Αποσύρθηκε ο Jose Enrique

Τέλος στην επαγγελματική του καριέρα έβαλε σήμερα ο πρώην ποδοσφαιριστής των Liverpool και Newcastle, Jose Enrique, σε ηλικία μόλις 31 ετών.

Ο πρώην αριστερός μπακ που αγωνίστηκε στην Αγγλία από το 2007 έως το 2016, δεν κατάφερε να ξεπεράσει ένα πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο που τον ταλαιπωρούσε μακροχρόνια και παρότι είχε μια σχετικά γεμάτη σεζόν πέρυσι, αποφάσισε να αποσυρθεί. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην πατρίδα του και την Real Zaragoza, με την οποία κατέγραψε 27 συμμετοχές πετυχαίνοντας ένα τέρμα.

«Δεν μπορούσα να αγωνιστώ δίχως φαρμακευτική αγωγή, δεν μπορούσα ούτε καν να προπονηθώ. Ήταν σκληρό και ήμουν απεγνωσμένος. Ορισμένες φορές ήμουν ζαλισμένος στην προπόνηση από τα πολλά φάρμακα. Μετά από κάθε ματς το γόνατό μου πρηζόταν σαν μπάλα και περπατούσα με δυσκολία για τις επόμενες τρεις μέρες. Κάτι που υποτίθεται πως θα περνούσε σε τρεις μήνες τελικά κατέληξε να με ταλαιπωρεί δύο χρόνια. Επισκέφθηκα και γιατρούς στην Αγγλία αλλά δεν αντιλήφθηκαν το πρόβλημα. Με πληγώνει, αλλά μου είπαν τόσες φορές ότι το θέμα είναι στην ψυχολογία μου, που στο τέλος το πίστεψα», σημείωσε ο Enrique, που υπεβλήθη και σε χειρουργική επέμβαση, δίχως όμως να αλλάξουν και πολλά.

«Δεν ήμουν ποτέ ξανά ο ίδιος και αυτό με ενοχλούσε. Αγωνιζόμουν για τρεις μήνες με σπασμένο μηνίσκο. Έπρεπε να πάω στην Ισπανία γιατί δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω, ένιωθα απαίσια και δεν μπορούσα να είμαι ανταγωνιστικός. Είχα επίσης κρίσεις πανικού και σκεφτόμουν ‘τι πάει στραβά με μένα’, δεν καταλάβαινα», πρόσθεσε ο Ισπανός, που αγωνίστηκε στη Newcastle από το 2007 έως το 2011 και στους «Reds» από το 2011 ως το 2016.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *