Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Αστοχία στο Liberty Stadium

Ισόπαλες 0-0 αναδείχθηκαν Swansea και Middlesbrough στο Liberty Stadium, για το πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Premier League.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοικτό, είχε ρυθμό, εντούτοις οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες στην τελική τους ενέργεια. Οι δύο μονομάχοι μπήκαν στην αναμέτρηση με στόχο να πάρουν τους βαθμούς που θα τους βοηθήσουν να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού και η ισοπαλία φαντάζει μάλλον ως δίκαιη μοιρασιά. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Swansea στη 17η θέση με 28 βαθμούς και τη Middlesbrough στη 19η με 23.

Το ματς

Ο Paul Clement παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3, έχνοτας το Fabianski κάτω από τα δοκάρια, τους Naughton, Fernandez, Mawson, Olsson στην άμυνα, τους Cork, Fer, Carroll στο κέντρο, τους Narsingh, Ayew, Sigurdsson να εναλλάσονται στις θέσεις τις επίθεσης.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Steve Agnew, έχοντας το Valdes στο τέρμα, τους Barragan, Bernardo, Gibson, Fabio στην άμυνα, τους de Roon, Clayton στο κέντρο και τους Traore, Downing, Ramirez πίσω από το Negredo.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδια έχοντας μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 7’ ο Olsson βρέθηκε στην περιοχή από αριστερά, απέφυγε τον αντίπαλό του, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά. Τρία λεπτά αργότερα ο Ayew δοκίμασε το πόδι του, με το Valdes να είναι σε ετοιμότητα. Στα πρώτα είκοσι λεπτά η Middlesbrough βρέθηκε μόλις μία φορά στα καρέ της Swansea, με την προβολή του Negredo να κοντράρει στους αμυντικούς. Οι «Κύκνοι» είχαν μια καλή ευκαιρία στο 34’, αλλά το πολύ δυνατό σουτ του Mason πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Valdes. Στο 39΄ο Ramirez αποχώρησε λόγω τραυματισμού, με τον Gestede να παίρνει τη θέση του. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, αλλά οι παίκτες της Middlesbrough ήταν εκεί για να εξουδετερώσουν κάθε προσπάθεια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με τη Swansea να έχει τον έλεγχο, όμως η Boro ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη. Στο 53’ ο Traore έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από δεξιά, αλλά του συρτό του σουτ πέρασε λίγο άουτ. Ο Ισπανός ήταν και ο δημιουργός της μεγαλύτερης ευκαιρίας της Middlesbrough στο 57’. Αφού απέφυγε το Mawson από δεξιά, σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον Clayton, που με κεφαλιά πάσα βρήκε το Negredo, με τον Ισπανό να μην μπορεί να νικήσει το Fabianski εξ επαφής. Οι «Κύκνοι» απάντησαν στο 63’, αλλά ο Valdes έδειξε τα αντανακλαστικά του στη βολίδα του Sigurdsson. Στο 65’ ο Forshaw αντικατέστησε τον τραυματία Fabio. Στο εικοσάλεπτο που ακολούθησε οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή, αλλά Mawson και Negredo δε βρήκαν στόχο. Η ομάδα του Clement λίγο έλειψε να σκοράρει στο 86’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Sigurdsson, όμως η μπάλα βρήκε στο τείχος, περνώντας ελάχιστα άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο ομάδες βγήκαν μπροστά προκειμένου να πετύχουν το γκολ της νίκης χωρίς αποτέλεσμα, με χαρακτηριστικότερη στιγμή την κεφαλιά του Gestede στις καθυστερήσεις.

 Ενδεκάδες:

Swansea: Fabianski, Naughton, Fernandez, Mawson, Olsson, Fer, Cork, Carroll, Narsingh, Ayew, Sigurdsson

Middlesbrough: Valdes, Barragan, Bernardo, Gibson, Fabio (Forshaw 65’), de Roon, Clayton, Traore, Downing, Ramirez (Gestede 39’), Negredo

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *