Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Αυτή ήταν United!

Η Manchester United επανήλθε στις νίκες μετά το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και χάρη στο γκολ του Henrikh Mkhitaryan έφτασε στη νίκη επί της Tottenham με 1-0.

Η United ήταν καλύτερη σε όλο το διάστημα του αγώνα και ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με τον Mkhitaryan στο 29’, ενώ θα μπορούσε και στη συνέχεια να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ.

Την ίδια ώρα η Tottenham γνώρισε τη δεύτερη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα, χάνοντας κι άλλο έδαφος για την πρώτη τετράδα.

Το Ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την United να μπαίνει με φόρα από τα αποδυτήρια και μόλις στο 3’ έχασε μία σημαντική ευκαιρία όταν ο Mkhitaryan έβγαλε όμορφη πάσα μέσα στην περιοχή για τον Ibrahimovic, ο οποίος είδε την κίνηση του Pogba και του έβγαλε κάθετη μέσα στην περιοχή με τον Γάλλο να δοκιμάζει το πόδι του και τον Lloris να σώζει την Tottenham από ένα γρήγορο γκολ.

Η απάντηση από πλευράς Tottenham ήρθε στο 9’ με τον Son να κινείται από αριστερά και να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ που δοκίμασε δεν ήταν καλό με τη μπάλα να φεύγει μακριά από το τέρμα του De Gea.

Τα «Σπιρούνια» είχαν ανεβάσει ρυθμούς και έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, αρχικά στο 12’ με τον Alli και στη συνέχεια στο 19’ με τον Eriksen, όμως ο De Gea προστάτεψε την εστία του κρατώντας το μηδέν.

Στο 29’ ήταν η ώρα του Mkhitaryan να πάρει το όπλο του. Ο Αρμένιος play maker πήρε μία εξαιρετική κάθετη μπαλιά από τον Herrera και με όμορφο τελείωμα μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 και πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Premier League.

Η Tottenham προσπάθησε να απαντήσει στο 36’ με ένα σουτ του Son, όμως το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οπότε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την United να μπαίνει και πάλι δυνατά, όμως η Tottenham έχασε την πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους με τον Alli να συνεργάζεται άψογα με τον Eriksen και ο Δανός δοκίμασε ένα σουτ, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας των «Κόκκινων Διαβόλων» κατέβασε ρολά.

Στο 64’ ο Pogba τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Lloris όταν ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ κοντά στην περιοχή, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, με το 1-0 να παραμένει.

Όσο περνούσε η ώρα η Tottenham έβγαζε την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, την ώρα που και η United είχε κατεβάσει ταχύτητα βλέποντας ότι ελέγχει τον αγώνα. Στο τέλος του αγώνα οι παίκτες της Tottenham διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι που δεν δόθηκε στο 96′, με τον διαιτητή να συνεχίζει τον αγώνα. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος με την United να πανηγυρίζει μετά από καιρό νίκη στην Premier League.

Συνθέσεις

Manchester United: de Gea, Valencia, Jones, Rojo, Darmian, Herrera, Carrick, Pogba, Mkhitaryan, Ibrahimovic, Martial (Rashford 72’).

Tottenham:  Lloris, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Wanyama, Dembele, Eriksen (Eriksen 84’), Alli, Son (Sissoko 54’), Kane.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *