Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Αυτή είναι η Leicester που αγαπήσαμε

Η Leicester φαίνεται πως πήρε για τα καλά μπρος, μετά την απομάκρυνση του Claudio Ranieri, και πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Μάιο, επικρατώντας της Hull City με 3-1 στο King Power Stadium.

Μάλιστα, οι Foxes πήραν εκδίκηση για τον πρώτο γύρο με ανατροπή, καθώς η ομάδα του Marco Silva είχε προηγηθεί νωρίς με τέρμα του Sam Clucas. Δύο νίκες σε ισάριθμα ματς ο απολογισμός του Craig Shakespeare, που βάζει πλέον πλώρη για τη θέση του πρώτου προπονητή, εξαιρετικό γκολ πέτυχε ο Riyad Mahrez.

Το ματς

Ένας παλιός γνώριμος ήταν ο «δήμιος» της Leicester στην αρχή του ματς, καθώς ο Clucas, ο οποίος αποτελεί προϊόν των ακαδημιών των Foxes, ήταν εκείνος που πάγωσε το King Power στο 14ο λεπτό πετυχαίνοντας το 1-0 για τη Hull με κοντινή προβολή.

Η απάντηση της ομάδας του Shakespeare ήρθε 13 λεπτά αργότερα, με τον αρχηγό, Christian Fuchs, να συνεργάζεται ωραία με τον Jamie Vardy και με δυνατό σουτ να ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους.

Από εκεί και έπειτα η απόδοση της Leicester ανέβηκε σημαντικά, ενώ ο Mahrez θύμισε τα παλιά και ήταν ιδιαίτερα κινητικός μέσα στο γήπεδο. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και το σκορ στο 1-1, η Hull απείλησε με τον Harry Maguire, ενώ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ στο 50′, όταν ο ίδιος παίκτης έπιασε μια κεφαλιά που αποσοβήθηκε από τον πολύ καλό Kasper Schmeichel.

Και παρότι οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο ισχυροί στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, μια εξαιρετική ατομική ενέργεια του Mahrez στο 59′ έδωσε άλλη διάσταση στο ματς. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε εξαιρετική προσποίηση νικώντας τους Robertson και Maguire και εν συνεχεία με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Eldin Jakupovic για το 2-1.

Η Hull προσπάθησε να αντιδράσει όμως επηρεάστηκε σαφώς από το δεύτερο τέρμα των αντιπάλων, ο Schmeichel υποχρεώθηκε σε μερικές σωτήριες επεμβάσεις και τελικά στις καθυστερήσεις, από εκτέλεση κόρνερ για τη Leicester, ο Tom Huddlestone έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ολοκληρώνοντας τη νίκη των Foxes, τελικό αποτέλεσμα Leicester-Hull 3-1.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η πρωταθλήτρια Αγγλίας βρίσκεται πλέον σε απόσταση ασφαλείας πέντε βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού, όντας στην 15η θέση, ενώ η Hull παρέμεινε 19η και πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν για εκείνη, καθώς η διαφορά της από την σωτήρια 17η θέση αυξήθηκε στους τέσσερις πόντους, μετά τη νίκη της Crystal Palace.

Συνθέσεις

Leicester: Schmeichel, Huth, Morgan, Simpson, Fuchs, Ndidi, Drinkwater, Mahrez (83′ Slimani), Albrighton, Okazaki (70′ Gray), Vardy

Hull City: Jakupovic, Ranocchia, Maguirre, Robertson, Elmohamady, N’Diaye (68′ Abel Hernandez), Huddlestone, Grosicki, Clucas, Markovic (78′ Diomande), Niasse

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *