Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Βαθμός στο παρά πέντε για τη United

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Stoke City και Manchester United την 22η αγωνιστική της Premier League στο Bet365 Stadium.

Η Stoke παρατάχθηκε με σαφή αμυντική προσήλωση, έχοντας στο νου της να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Κάτι που είχε αποτέλεσμα, καθώς προηγήθηκε από το αυτογκόλ του Mata στο 19’. Η United, που είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο μέρος και με τον Fellaini να έχει εντολή να πατάει περιοχή, επιχείρησε να δημιουργήσει, με τις προσπάθειές της να πέφτουν στο αμυντικό τείχος των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος η Manchester United είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, φτιάχνοντας πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Τελικά το κατάφερε στο 94’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Wayne Rooney. Ο Άγγλος φορ με αυτό το τέρμα έφτασε το 250, ξεπερνώντας  το Sir Bobby Charlton, για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Το ματς

Ο Mark Hughes παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, με τον Grant κάτω από τα δοκάρια, τους Johnson, Shawcross, Martins Indi, Pieters στην άμυνα, τους Adam, Whelan στο κέντρο και τους Shaqiri, Allen, Arnautovic πίσω από τον Crouch. 4-3-3 από το Jose Mourinho, με τον De Gea στο τέρμα, τους Valencia, Jones, Smalling, Blind στην άμυνα, τριάδα στο κέντρο τους Fellaini, Herrera, Pogba και τους Mkhitaryan, Mata, Ibrahimovic στην επίθεση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να επιχειρούν να πάρουν τον έλεγχο, έχοντας ημιτελείς προσπάθειες. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 19’. Ο Pieters βρέθηκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε το γύρισμα, με την μπάλα να χτυπά στο πόδι του Mata, καταλήγοντας στα δίχτυα. Στα λεπτά που ακολούθησαν, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είχαν την κατοχή χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με το Mata στο 31’. Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο καλές επεμβάσεις του Grant στα σουτ των Fellaini (42’) και Pogba (43’).

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τη Manchester United να έχει τον έλεγχο, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο η Stoke έκλεινε σωστά τους χώρους, στοχεύοντας στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Mourinho απείλησε στο 75’, αλλά το σουτ του Rashford έφυγε ψηλά. Την ίδια τύχη είχαν και οι ενέργειες των Pogba (79’) και Rooney (81’). Ο Lingard λίγο έλειψε να σκοράρει στο 88’, αλλά η ενέργειά του βρήκε στο δοκάρι του Grant. Το γκολ ήρθε στο 94’. Ο Rooney με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, νίκησε τον Grant για το τελικό 1-1.

Ενδεκάδες:

Stoke City: Grant, Johnson, Shawcross, Martins Indi, Pieters, Whelan, Adam (Afellay 63’), Shaqiri (Ngoy 73’), Allen, Arnautovic (Imbula 89’), Crouch

Manchester United: De Gea, Valencia, Jones, Smalling, Blind, Fellaini (Rashford 56’), Herrera, Pogba, Mata (Rooney 68’), Mkhitaryan (Lingard 73’), Ibrahimovic

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *