Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Βατές οι κληρώσεις του Europa League

Manchester United και Tottenham είδαν την κλήρωση να τους κάνει φαβορί στα ζευγάρια τους για την πρώτη νοκ-άουτ φάση του θεσμού.

 

Παρά τα μεγάλα σχέδια των φίλων των West Ham και Southampton, η μοναδική αγγλική ομάδα που κατάφερε να περάσει από τους ομίλους του Europa League ήταν η Manchester United. Στη σημερινή κλήρωση βρισκόταν προφανώς και η Tottenham, η οποία από τη μεριά της απογοήτευσε στο Champions League και θα συνεχίσει στο δεύτερο ευρωπαϊκό θεσμό μετά την τρίτη θέση στον όμιλο της.

Τα «σφυριά» απογοήτευσαν για μία ακόμα φορά και αποχαιρέτησαν το θεσμό από τα play-off με έναν αποκλεισμό-σοκ από τη ρουμανική Astra, για να έρθει στη συνέχεια η Southampton και να απογοητεύσει τους δικούς της φίλους μένοντας εκτός συνέχειας μετά το εντός έδρας 1-1 στον τελευταίο αγώνα κόντρα στη Hapoel Be’er Sheva.

Από τη δική της μεριά ούτε η Manchester κατάφερε να αποδώσει ιδιαίτερα καλά στον όμιλο, μέχρι τη στιγμή που πιέστηκε και είδε ανοικτό το ενδεχόμενο να μείνει εκτός μετά το τέλος της τέταρτης αγωνιστικής. Έτσι στα δύο τελευταία παιχνίδια της πήρε εύκολες νίκες και πέρασε ως δεύτερη στον πρώτο όμιλο.

Αυτό που ήθελαν οι φίλοι των «κόκκινων διαβόλων» ήταν μια εύκολη κλήρωση στη συνέχεια, ώστε να έχουν ένα βατό πρόγραμμα για να μπορέσει η ομάδα να αντεπεξέλθει τόσο στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα, στο οποίο έχει μείνει πίσω.

Η τύχη δεν απογοήτευσε τη United για μία ακόμη φορά και την έφερε αντιμέτωπη με τη Saint-Etienne. Η γαλλική ομάδα πέρσι έπαιζε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, γεγονός που την οδήγησε στα προκριματικά του Europa League, ωστόσο φέτος ακόμα δείχνει να ψάχνει τα πατήματα της. Έτσι η Manchester κατάφερε να αποφύγει κάποια από τις δυσκολότερες ομάδες και βλέπει θετικά το αποτέλεσμα αυτής της βατής κλήρωσης.

Ακόμα πιο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήρωση για τα «σπιρούνια», τα οποία είδαν απέναντι τους τη Gent. Η βέλγικη ομάδα πέρασε κυριολεκτικά στο «παρά πέντε», καθώς πήρε την πρόκριση με γκολ του Coulibaly στο 90+4′ του τελευταίου της αγώνα, ο οποίος ήταν εκτός έδρας κόντρα στην αδιάφορη Konyaspor. Η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι από μόνη της επιτυχία για τη Gent, καθώς για να περάσει άφησε εκτός συνέχειας την Braga. Οπότε η ομάδα του Pochettino είναι το απόλυτο φαβορί του ζευγαριού και οι περισσότεροι περιμένουν πρόκριση ακόμα και με το συνηθισμένο εκτεταμένο rotation του Αργεντίνου.

Έτσι λοιπόν οι κληρώσεις των δύο αγγλικών ομάδων ήταν αρκετά βατές, ωστόσο πρέπει να δούμε την αντίδραση τους σε αυτές, καθώς οι Άγγλοι «σνομπάρουν» παραδοσιακά το θεσμό του Europa League και έτσι οι ομάδες τους πέφτουν θύματα εκπλήξεων κάθε χρόνο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *