Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Δεν εγκαταλείπει η United

Μπορεί η Arsenal να ήταν καταιγιστική, μπορεί να πίεσε και να έφτασε αρκετές φορές πολύ κοντά στο γκολ όμως η United αν και με 10 παίκτες, έσφιξε τα δόντια και συνεχίζει ακάθεκτη στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

Match Report:
Απ’ όλα είχε το ντέρμπι της αγωνιστικής. Πολλά γκολ, αποκρούσεις, άπειρες φάσεις αλλά και μια αμφιλεγόμενη κόκκινη κάρτα. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους. Ο Valencia ξεκινά μια κούρσα από τη δεξιά πτέρυγα, δίνει στον Pogba που μέσα στην περιοχή του βγάζει ξανά για τον Valencia που με ωραίο σουτ κάνει το 0-1 μόλις στο 4ο λεπτό. Και ενώ για λίγο το Emirates έμοιαζε να παγώνει, ακόμη ένα γκολ ήρθε να αφήσει τους πάντες στο γήπεδο με το στόμα ανοιχτό. Στο 11′ ο Martial μοιράζει στον Lingard που δεν αστοχεί μπροστά στον Cech και κάνει το 0-2. Από το σημείο αυτό και μετά η Arsenal όχι απλά δεν εγκατέλειψε το παιχνίδι αλλά κόντεψε αρκετές φορές να φτάσει και σε σημείο να ισοφαρίσει ακόμη και να βρεθεί μπροστά. Οι εξαιρετικά άτυχοι ΄Κανονιέρηδες΄δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ στο πρώτο μέρος με τον Lacazette και τον Ramsey να μην βρίσκουν τρόπο να νικήσουν την τύχη αλλά και τον De Gea. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το δεύτερο.

 

Η Arsenal συνέχισε την πίεση, που απέδωσε καρπούς μόλις 4 λεπτά μετά το σφύριγμα του δευτέρου μέρους. Στο 49′ ο Ramsey στρώνει όμορφα στον Lacazette και ο Γάλλος πετυχαίνει το μοναδικό γκολ για την Arsenal. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν στιγμή να πιέζουν για δεύτερο γκολ όμως ο Ισπανός goalkeeper δεν τους έκανε το χατίρι. Αντίθετα, ο Lingard βρέθηκε ξανά εκεί που έπρεπε για να τιμωρήσει την ομάδα του Wenger.

Στο 63′ και πάνω που όλοι πίστευαν πως η Arsenal μπορούσε να γυρίσει το ματς, ο Άγγλος από ωραία ασίστ του Pogba κάνει σε κενή εστία το 1-3. Η πιο αμφιλεγόμενη φάση του αγώνα ήταν φυσικά τη αποβολή του Pogba. Στο 74′ η United βγαίνει ξανά μπροστά στην αντεπίθεση. Ο Ballerin πέφτει στο έδαφος για να κόψει το σπρίντ του Γάλλου και εκείνος προσπαθώντας να περάσει την μπάλα πάνω από τον παίκτη της Arsenal, τον πατάει. Ο διαιτητής δείχνει την κόκκινη κάρτα στον Paul Pogba όπου χάνει το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με την Manchester City. Ο Wenger χρησιμοποίησε όλα τα επιθετικά του όπλα κάνοντας τις τελευταίες του αλλαγές στο παιχνίδι βάζοντας μέσα τους Giroud και Welberg χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει κάτι.

 

Το τελικό σκορ παρέμεινε στο 1-3 με την ομάδα του Mourinho να πετυχαίνει μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μια Arsenal που πραγματοποίησε 15(!) σουτ εντός εστίας με τον De Gea να αποκρούει τα 14(!). Η United διατηρεί την δεύτερη θέση και χωρίς τον Pogba καλείται να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο Man City την άλλη Κυριακή. Από την άλλη μεριά, η Arsenal πέφτει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και καταφέρνει να σημειώσει την πρώτη της ήττα στο φετινό Πρωτάθλημα εντός έδρας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *