Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Δύο νέα αλλά διαφορετικά ξεκινήματα για Clough και Shankly

Σαν σήμερα το 1975 η Nottingham Forrest ανακοίνωνε την πρόσληψη του Brian Clough για την τεχνική ηγεσία της ομάδας, καθώς μετά την εντός έδρας ήττα της από την Notts County στην Boxing Day, η διοίκηση είχε απολύσει τον Alan Brown.

Μετά το αποτυχημένο πέρασμα του Clough από τις Brighton και Leeds, λίγοι περίμεναν ότι θα πετύχει σπουδαία πράγματα στο City Ground, όμως εκείνος τους διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, αφού έκανε την Forrest από μικρομεσαία ομάδα της 2ης κατηγορίας πρωταθλήτρια Αγγλίας το 1978 και δύο συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1979 και το 1980.

Ο πρώτος αγώνας του Clough στον πάγκο της Nottingham Forrest ήταν ο επαναληπτικός αγώνας για τον 3ο γύρο του FA Cup με αντίπαλο την Tottenham, το τέλος του οποίου βρήκε νικήτρια την Forrest με 1-0 χάρη σε γκολ του Neil Martin. Ο σπουδαίος αυτός προπονητής έμεινε στο πάγκο των Tricky Trees, για 18 ολόκληρα χρόνια, στην διάρκεια των οποίων κατέκτησε συνολικά 11 τρόπαια και σε 968 παιχνίδια είχε ποσοστό νικών 46,2%.

Σαν σήμερα το 1954 η Workington, ομάδα που αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία προσλάμβανε για προπονητή τον Bill Shankly, πριν ακόμη κάνει το ξεπέταγμα του σαν προπονητής με την Liverpool, από το 1959 και μετά.

Η ζωή στο Borough Park ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που θα συναντούσε στο Anfield μερικά χρόνια αργότερα, καθώς στην Workington εκτός από τον ρόλο του προπονητή, είχε αναλάβει και τα καθήκοντα του τηλεφωνητή αλλά και του λογιστή. Το μεγαλύτερο σοκ για τον Shankly ήταν, όταν την πρώτη του ημέρα στην δουλειά ανακάλυψε ότι, δεν υπήρχε ηλεκτρικό στις εγκαταστάσεις της ομάδας,ο φωτισμός και η θέρμανση δούλευαν με φυσικό αέριο.

Την ημέρα που ο Shankly ανέλαβε την Workington η ομάδα βρισκόταν στον πάτο της βαθμολογίας στην 3η κατηγορία, στο τέλος όμως της σαιζόν 1953-54 τερμάτισε στην 18η θέση και παρέμεινε στην κατηγορία, ενώ η αμέσως επόμενη σαιζόν (1954-55) βρήκε την ομάδα στην 8η θέση. Τελικά ο Shankly παραιτήθηκε από την Workington στις 15 Νοεμβρίου του 1955, έχοντας 35 νίκες, 23 ισοπαλίες και 27 ήττες.

Επόμενος και τελευταίος του σταθμός στην προπονητική του καριέρα πριν το παραμύθι που έζησε με την Liverpool ήταν η Huddersfield, όπου διατέλεσε αρχικά βοηθός προπονητή και στην συνέχεια πρώτος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *