Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Εuropa για Celtic, ήττα από τη Bayern

Celtic πάλεψε, αλλά έχασε τελικά με 2-1 από τη Bayern, την ίδια ώρα που η Anderlecht γνώριζε τη συντριβή με 5-0 από την PSG στο Παρίσι κι η 3η θέση που οδηγεί στο Europa League είναι πια ο -απόλυτα εφικτός- στόχος της.

O Callum McGregor ισοφάρισε στο 74’ το γκολ που πέτυχε ο Kingsley Coman στο 22’, με τους Βαυαρούς να κάνουν το 1-2 με κεφαλιά του στο 77’ και να εξασφαλίζουν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του Champions League, μαζί με την PSG.

H Celtic είχε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 1-1 με την Kilmarnock. Ο PatrickRoberts είναι τραυματίας και εκτός αποστολής, ενώ ο αμυντικός Kristoffer Ajer,οι μέσοι Tom Rogicκαι Olivier Ntcham και ο επιθετικός Leigh Griffiths πέρασαν στον πάγκο, με τον Eboue Kouassiεκτός αποστολής.
Τη θέση τους πήραν ο Dedryck Boyata στην άμυνα, ο αρχηγός Scott Brown και οι CallumMcGregor, Stuart Armstrong, James Forrest και Scott στα χαφ, με τον Moussa Dembele να ξεκινά μπροστά.
Πέντε αλλαγές έκανε ο Jupp Heynckes στην ομάδα που ξεκίνησε το Σάββατο στη Bundesliga, με τον Robert Lewandowski να είναι τραυματίας και εκτός αποστολής και τους αμυντικούς JoshuaKimmich και Mats Hummels και τους μέσους Thiago και Sebantian Rudy να κάθονται στον πάγκο. Τις θέσεις τους πήραν οι Niklas Sule και Rafinha στην άμυνα, με τους Arturo Vidal, CortentinaTolisso και Kingsley Coman στα χαφ.
Η Bayern είχε την κατοχή, με τη Celtic να περνά το μεγαλύτερο μέρος του α’ ημιχρόνου στο δικό της μισό του γηπέδου, αλλά να έχει και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 6’ ο James Forrest έβγαλε μια έξοχη πάσα που «τρύπησε» την άμυνα της Bayern κι έστειλε τη μπάλα στην περιοχή, στα πόδια του Stuart Armstrong, που έδειξε πάντως να αιφνιδιάζεται και την έστειλε άουτ. Δύο καλές στιγμές στο επόμενο δεκάλεπτο για τη Celtic με τους Forrest και Dembele, με το σκορ να ανοίγει στο 22’, αλλά να είναι οι Βαυαροί αυτοί που σκοράρουν. Στη βαθιά μπαλιά του keeper της Bayern, Sven Ulreich, Nir  Bitton Dedryck Boyata αφήνουν τη μπάλα, όμως οkeeper της Celtic, Craig Gordon, είναι πολύ πίσω και καθώς βγαίνει τον προλαβαίνει ο KingsleyComan και στέλνει τη μπάλα με τη

δίχτυα, αν και φάνηκε πρώτα να βρίσκει στο χέρι του, με τον Gordon να διαμαρτύρεται χωρίς αποτέλεσμα.

Το γκολ έβγαλε εκτός ρυθμού τη Celtic για αρκετά λεπτά, έφτασε όμως κοντά στην ισοφάριση στο31’, με τον Dembele να μην προλαβαίνει τη μπαλιά του Armstrong και τους Βαυρούς να διώχνουν σε κόρνερ. Στο 37’ η κεφαλιά του Moussa Dembele βρήκε πρώτα στο έδαφος με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ και τη Bayern να συνεχίζει να ελέγχει το ματς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καλύτερα για τη Celtic με τον Stuart Armstrong να πιάνει τη βολίδα από το ύψος της περιοχής και τον keeper των Βαυαρών, Sven Ulreich, να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Nir Bitton προσπάθησε να απειλήσει με μακρινή εκτέλεση φάουλ αλλά ο Ulreichμάζεψε με διπλή προσπάθεια τη μπάλα.

Οι Bhoys κατάφεραν να φτάσουν στην πολυπόθητη ισοφάριση στο 74’ με άψογο πλασέ του CallumMcGregor, με τον James Forrest να είναι ο δημιουργός ακόμα μιας επιθετικής ενέργειας των γηπεδούχων.

Τρία λεπτά κράτησε η χαρά της Celtic, με τον Alaba να μπάινει από τα αριστερά και να βγάζει τη σέντρα για να κάνει με κεφαλιά το 1-2 ο Ισπανός Javi Martinez, που μάτωσε στην κυριολεξία για να σκοράρει. Καλή εμφάνιση αλλά πικρή γεύση για τη Celtic, που είναι στο χέρι της να συνεχίσει στοEuropa League πια, παίζοντας στην Ευρώπη και μετά τα Χριστούγεννα.

CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Bitton, Tierney, Armstrong (Griffiths 79), Brown, McGregor, Forrest, Dembele, Sinclair (Rogic 64).
BAYERN MUNICH: Ulreich, Rafinha, Sule, Boateng, Alaba, Martinez, Tolisso (Kimmich 83), James, Vidal (Rudy 59), Coman, Robben (Thiago 90+4).

Πηγή: www.forcelticandscotland.gr

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *